Dolar 32,3351
Euro 35,1782
Altın 2.246,99
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ isimli konferans düzenlendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, nüfusa oranlandığında Aksaray’ın, yetimleri en çok sahiplenen şehirler içinde her zaman ilk beş içinde yer aldığını belirtti ve Aksaraylılara teşekkür etti..

‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ isimli konferans düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2016 00:16

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, nüfusa oranlandığında Aksaray’ın, yetimleri en çok sahiplenen şehirler içinde her zaman ilk beş içinde yer aldığını belirtti ve Aksaraylılara teşekkür etti.

– Aksaray Yetimlere En Çok Sahip Çıkan İller Arasında –

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın da katıldığı “Yetim Gülerse Dünya Güler” isimli konferansın açılışında konuşan Prof. Şahin, verdiği için insanın gelirinin azalmayacağını belirtti. Nüfusa oranlandığında, yetimlere en fazla sahip çıkan iller arasında Aksaray’ın, her zaman ilk beş şehir içinde yer aldığına dikkat çeken Şahin, “Bunun için Aksaray’ımıza çok teşekkür ediyorum. Yetimin dili, dini, cinsiyeti üzerinden bir takım tercihler yapılarak hizmet sunulmuyor. Bunun da özellikle bilinmesini istiyoruz. İkinci teşekkür ise Türkiye’mize. İnsani yardım bakımından en fazla yardımı yapan ülkelerle alakalı farklı kıyaslamalar yapan çalışmalar var. Burada da nüfusa oranlama yapılınca, ülkemiz ilk üç ülke arasında yer alıyor” dedi. Peygamberimizin biriktirmediğini ve cömertçe yetimlere destek olduğunu anımsatan ASÜ Rektörü, “Verdiği için insanın geliri azalmaz. Allah herkese verme duygusuyla birlikte imkân nasip etsin” dedi.

– İHH’nın Dünya Genelinde Ulaştığı Yetim Sayısı 90 Bin –

İnsani Yardım Derneği (İHH) Aksaray Şube Başkanı Önder Özkan, dünyada 400 milyonun üzerinde yetim olduğunu belirtti ve güçleri yettiğince yetimlere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Aksaray’da 700 yetime ulaştıklarını, rakamın Türkiye genelinde 20 bini aştığını ve dünyada ise toplamda 90 bin yetime erişebildiklerini kaydeden Özkan, “400 milyonda 90 bin çok da fazla değil” dedi. Önder Özkan, ASÜ’nün, düzenledikleri çalışmalarda çok büyük desteklerini gördüklerini söyledi ve Rektör Şahin’e, yetimlere yönelik yapılan çalışmalara sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın ise yetim projesinin sendikaları için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını vurgulayarak, “Sayın Genel Başkanımız da bu konuyla yakından ilgileniyor. Bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Yetimler için üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz, çünkü onlar bir bakıma Peygamberimizin de bizlere emanetidir” dedi.

– İnsanlar Can Çekişiyor, İnsanlık Bir Buhran Halinde –

Yapılan selamlama konuşmalarının ardından konferansın ilk bölümünde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuştu. İnsanlığın büyük buhranlardan geçtiğini, FED’in faiz kararlarının insan hakları raporlarından, borsadaki hareketliliğin Birleşmiş Milletlerin yaptırım kararlarından çok daha fazla ilgi gördüğünü ileten Yalçın, “Yanı başımızda insanlar can çekişirken, gözlerimizi kapatarak her şeyin bittiğini düşünen bir hale doğru yol alıyoruz. Arakan’da insanların diri diri yakıldığı, çocukların üzerlerinde Budist Rahiplerin tepindiği görüntülere hızlıca bakıyor ve vicdanlarımızın rahatsız olmasının önüne geçiyoruz. Silah tüccarlarının dünyanın bütün dengesini bozduğu, daha fazla kazanma hırsıyla hayatı zindan ettiği bir zeminde, cinnet içinde cennet düşleyen insanların sayısı çoğalıyor. Mazlum coğrafyaların tamamı, bizim ‘medeniyet coğrafyamız’ dediğimiz sınırlar içinde yer alıyor. Sancıların, kargaşaların, insan ölümlerinin tamamı bu coğrafyalarda yaşanıyor. Dünya ölüm kusuyor, BM ölüleri sayıyor, küresel ve emperyalist güçler ölenleri insan olarak değil, istatiksel veri olarak tasnifliyor; onları ekonomik birer bedel olarak sınıflandırıyor” şeklinde konuştu. Genel Başkan Ali Yalçın, tüm bu olup bitenlere rağmen iyilik hareketiyle yetimlere

sahip çıkanların da olduğunu söyledi ve Aksaray’ın da bunların başında geldiğini belirterek, teşekkürlerini iletti.

– Yetimler İçin Suç Örgütleri ve Misyonerler Büyük Tehlike –

Konferansın ikinci bölümünde kürsüye gelen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, herkesin etrafında yetimler olduğunu belirterek, tüm yetimlere sahip çıkmak ve bu konuda örnek olmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. 1993 yılında Bosna-Hersek’te büyük bir katliam olduğunu ve çocukların hunharca öldürüldüğünü anlatan Yıldırım, “Bosna’da bulunduğumuz süreçte kızlarımızın ve yetim çocuklarımızın kaybolduğunu gördük. Yaptığımız araştırma sonunda karşımıza organ mafyası, dilenci çeteleri ve misyoner teşkilatları çıktı. Dünyadaki yetim çocukların çoğunluğu İslam ülkelerinde. Çünkü İslam ülkelerinde fakirlik var ve fakirliğin olduğu yerde yaşam standartları kötü olduğu için insan ömrü kısa. Diğer taraftan buralarda savaşlar var ve çocukların anne-babaları öldürülüyor” dedi. Savaş başladığında, karşı tarafın “Sadece tesettürlüleri veya tesettürsüzleri, sadece İslamcıları veya İslamcı olmayanları öldüreyim” demediğine dikkat çeken Bülent Yıldırım, “Bomba geldiğinde ne Kemalist, ne ulusalcı, ne liberal, ne solcu, ne sağcı, ne İslamcı, ne de ateist dinliyor. Bombalar insanların yaşadığı her yere atılıyor ve orada kime denk gelirse o ölüyor. Afganistan’da Müslüman ölüyor, NATO ve Amerika öldürüyor; Filistin’de Müslüman ölüyor, İsrail öldürüyor; Çeçenistan’da Müslüman ölüyor, Rusya öldürüyor; Suriye, Irak, Libya’da Müslüman ölüyor, NATO, Koalisyon, Rusya, Amerika öldürüyor…” dedi. Bütün bu bölgelerdeki yetimlerin misyoner teşkilatları tarafından götürülüp eğitildiğini ve daha sonra tekrar İslam ülkelerine gönderildiğini de belirten Yıldırım, “Yetimi desteklemek sadece yetimi kurtarmak değil, aynı zamanda nesli kurtarmaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Şahin, konferans münasebetiyle konuklarına hediye takdiminde bulundu ve kermes gezildi. Heyet daha sonra ASÜ Rektörü Şahin’i makamında ziyaret etti ve yapılan çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunuldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.