Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Yılın sporcusu Aksaraylı Yaşar Doğa Arıbaş seçildi

Aksaraylı Milli Yelkenci Yaşar Doğa Arıbaş(20), Laser Radial Erkekler sınıfında yılın en başarılı sporcusu seçildi..

Yılın sporcusu Aksaraylı Yaşar Doğa Arıbaş seçildi
Aksaray Anadolu AŞ
25 Ocak 2016 16:57

Kariyerinde sayısız başarılı sonuçların yanısıra 2015 yılı içerisine Laser Radial Erkekler sınıfında Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa 3.lüğü, Dünya 4.lüğü ve yurt içinde ki bir çok yarışmalarda birincilik kazanan Yaşar Doğa Arıbaş, 2015 yılını zirvede kapatarak yelkende yılın en başarılı sporcusu ödülünü layık görüldü.

Yaşar Doğa Arıbaş, ödülünü 16 Ocak 2016 tarihinde İstanbul’da Sheraton Otelde düzenlenen törende Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı M.Serhat Belli’nin elinden aldı.

YAŞAR DOĞA’YI 2015 YILINDA ZİRVEYE TAŞIYAN YARIŞMALAR VE ELDE ETTİĞİ DERECELERİ

2015 Yılı Laser Radial Rank puan sıralaması Türkiye 1.si (Yıl içinde yapılan bütün yarışların ortalaması), 2015 Türkiye Şampiyonu ,Avrupa 3.sü ,Dünya 4.lüğü

Laser Radial dışında, Yat yarışcılığında ise Bilgi Üniversitesi Yelken takımı kaptanı olarak katıldıkları Üniversiteler arası Türkiye şampiyonasında kendi sınıflarında üst üste iki Türkiye Şampiyonluğu,

Fransa’nın Edhec kentinde yapılan ve 180 takımın katıldığı, Dünya Üniversiteler arası yelken yarışlarında 3.lük ödülü…

HEDEFİM 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI

İstanbul Yelken Kulübü sporcusu olan Milli Yelkenci Yaşar Doğa Arıbaş (20); “Hedefim Laser Radial Erkekler ve 4.7’de Olimpiyat şampiyonu olmak” dedi.

2020 Yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak olan Yaz Olimpiyatlarına katılarak, dereceye girip ülkeme olimpiyat madalyası ile dönmek istiyorum. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında elde ettiğim derecelerime bir yenisini eklemek istiyorum. Çalışmalarımı da 2020 yılı Olimpiyat oyunlarını hedefleyerek yapıyorum.

EĞİTİMLE SPOR İÇ İÇE

Bilgi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü 3 sınıf öğrencisi Yaşar Doğa Arıbaş , sporla eğitimi bir arada götürmeye çalışıyor. Yaşar Doğa Arıbaş’a göre “Spor eğitime engel değil, aksine başarıyı getiren unsurlardan biri.”

BAŞARIMIN ARKASINDA AİLEM VAR

Başarılı sporcu 2015 yılı başarı ödülünü Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli’nin elinden aldığını ifade ederek, kendisini Yelken sporu ile tanıştıran ve her zaman destek olan ailesine de teşekkür etti.

Yaşar Doğa Arıbaş; “Başarımın arkasında ailem var. İstanbul Yelken Spor Kulübü ve Milli Takımdan hocalarımın da başarılarımda büyük emekleri var. Halen Bilgi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyorum. Eğitim ile sporu bir arada götürmeyi ailemin desteği ile başardım” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.