Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Yok Öyle 3 Köfte 5 Kuruş

Gazeteci Yazar
25 Temmuz 2017 18:59

Geçtiğimiz günlerde artık medyatik ve meşhur olan Rektörümüzün yaşattığı ve ummadığı bir insanlık dersi aldığı Protokol Krizi Aksaray tarihinde bir ilk değil.
1990 lı yılların ilk çeyreğinde, Aksaray’ın ilk valisi Rahmetli Rıdvan Yenişen izne ayrıldığında yerine vekaleten Vali Yardımcısı Haydar Şen’i bırakmıştı.
Haydar Şen’in ilk icraatlarından birisi de, yine o dönemin Belediye Başkanı Memiş Akın’ı, katılması gereken bir programa çağırmamış, hatta gelmemesini istemişti.
Bu olay o zaman şimdi olduğu gibi sessizliğe bürünmemiş, Aksaray’da çok ciddi bir tepki oluşmuştu.
Yine o dönem (şimdi ismini tam hatırlayamadım ama sanırım Oğuz Albay idi) dönemin Alay Komutanı başta olmak üzere Vali Yardımcısı Haydar Şen’e karşı çok ciddi protestolar olmuş, olay oldukça büyümüştü.
Bir süre sonra göreve tekrar başlayan Vali Rıdvan Yenişen, hem Memiş Akın’dan, hem de Aksaray Kamuoyu’ndan özür dilemişti.
Aksaray’ın Valisi, yardımcısının yaptığı yanlıştan dolayı özür dilemek erdemini göstermişti.
Şimdi bakıyoruz, değil yardımcısı, kendi yaptığı yanlıştan dolayı bile özür dilemeye gerek görmüyor hiç kimse.
Arkadaşların arkaları sağlam ya!
Nasıl olsa bir süre sonra unutulur gider diye düşünüyorlar sanırım.
Yok öyle 3 köfte 5 kuruş…
Sen böylesine kritik bir ortamda, makamına ve ardındaki siyasi güçlere sığınıp bir komutanı rencide etmeye kalkacaksın, biz de unutacağız öyle mi?
Dedim ya;
Yok öyle 3 köfte 5 kuruş.
Ben bu olayı unutturmamak, olayın müsebbibi ve onu kollayanlara sık sık hatırlatmak için arada bir gündeme getireceğim bu olayı.
Yaşı biraz geçkinler hatırlar kesinlikle yukarıda anlattığım olayı.
Ama bilmeyenlere, böylesi densizliğin Aksaray’da ilk olmadığını anlatayım istedim.
Bir de o zaman insanların böylesine içlerine kapanık olmadıklarını…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.