Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar Aksaray’da

Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, darbe girişiminin arından ülkenin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, “Bizim bu dönemi atlatmamız lazım” dedi..

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar Aksaray’da
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ağustos 2016 12:59

Ağar, beraberinde Yol-İş Genel Başkan Yardımcısı Bekir Avcı,Yol-İş Genel Mali Sekreteri Yusuf Doğan, Konya 2 Nolu Şube Başkanı Ali Alkan ve Konya 2 Nolu Şube Mali Sekreteri İlker Arıbaş ile birlikte Aksaray İl Özel İdaresi’ni ziyaret etti.

İlk olarak Özel İdare Genel Sekreter Ramazan Altundağ’ı makamında ziyaret ederek istişare eden Ağar, daha sonra kurumun sosyal tesislerinde 2 nolu şube işçileriyle bir araya gelerek önemli mesajlar verdi.

15 Temmuz tarihinde hiç beklenmedik ve hiç istemedikleri bir olay yaşandığını belirten Ağar, “Cuma günü yaşanan sıkıntıların ardından ülkemizde herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olma zorunluluğunu gördük. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti bizim ülkemiz, hep birlikte sahip çıkmaz isek Cuma gecesi yaşanan olay hepimizin başına çöker ve mahvoluruz. Türkiye büyük bir tehlike atlattı. Hala sıkıntılar var. Bu sıkıntılarla mücadeleye devam ediliyor. İktidarı, muhalefeti, sivil toplum örgütleri ve bireyler olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bütün siyasi düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp tek vücut olma mecburiyetindeyiz” dedi.

“Tedbirli olmak lazım”

Daha önce darbeleri gördük ancak böyle haince bir girişimi ilk defa gördük böyle Türk askeri olmaz bizim Türk Askerlerimiz çok onurludur. Dünya orduları içinde en güçlü 3 sırada orduyuz, yani böyle bir ordunun içerisinde böyle bir asker elbisesi altında çıkmaları bize elbette büyük bir yara açmıştır. Böyle bir darbe girişimini şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Cenabı Allah yüzümüze baktı böyle bir girişim başarılı olamadı. Başarılı olsaydı bugün bu salonda hiç birimiz olmazdı. Darbe eğer programlandığı gibi gece 03.00’da olsaydı biz mahvolmuştuk. Ancak 5 saat önce bu işin duyulmasıyla birlikte milletin hepsi tek vücut olarak, tankların önüne çıkmasıyla milletimiz bu darbeyi önlemiştir. Bu iş zarar da verilse, can kaybı da olsa bu iş önlenmiştir. Biz hayatımızda böyle bir şey yaşamadık. Daha çok nifak sokulabilir, tedbirli olmamız lazım. Bu işi iç kargaşaya dönüştürebilirler. Tüm Türkiye Cumhuriyetine ve Türk insanına geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

Çalışma hayatının içerisinde olmaları nedeniyle sıkıntılarını gidermek için sürekli uğraş verdiklerini ifade eden Ağar, Yol-İş’in Türkiye’de en güçlü sendikalardan birisi olduğunu ve inşaat iş kolunda ki tek yetkili sendika olduklarını söyledi.

Gerek Özel İdarelerin gerek Karayollarının Türkiye’de en iyi hizmeti yapan teşkilatlar olduğunu vurgulayan Ağar, “Bu teşkilatların yaptığı hizmeti kimse inkar edemez. Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna kadar, dağların tepelerinde yol ağlarını ören bir teşkilat. Kışın kar mücadelesinde gece gündüz demeden çalışan teşkilatlar. Bu iki teşkilat, olmazsa olmaz teşkilatlarımızdan iki tanesi” ifadelerini kullandı.

“Büyükşehir yasasıyla birlikte bu illerde köyler unutuldu”

Büyükşehir yasasıyla birlikte İl Özel İdareleri’nin buralarda kaldırıldığını ve köylerin unutulduğunu savunan Ağar, şunları söyledi: “Dağın başındaki köy mahalle oldu. O mahalleye kim hizmet götürecek? Büyükşehir Belediyesi. Gidiyor mu şimdi? Tartışılır. Bunları anlattık ama dinletemedik ve o köyler şuanda mağdur durumda. Kamuyu zayıflatmak değil güçlendirmek lazım. Kamu güçlü olursa Cuma günü olan olayların bir bölümü de olmayabilir.”

“Taşeron sistemi 1980’li yıllardan beri var”

Türkiye’de taşeron meselesinin sadece bu iktidar döneminde gündeme gelmediğini, 1980’li yıllardan beri var olan sistemin daha çok yaygınlaştığını dile getiren Ağar, “Yol-İş sendikası 2010 yılında bu taşeron meselesine neşter vurdu. Karayollarında çalışan işçilerimizi sendikalı yaparak ve mahkeme kararıyla onları kamu işçisi yapma başarısına ulaştık. 10 bin işçimiz kadrolu kamu işçisi oldu. Aileleriyle birlikte hepsine hayırlı olsun. Hükümet diğer kamuda çalışan arkadaşlarımızla ilgili çalışmasını yapıyor” dedi.

“Kıdem tazminatına kimse dokunamaz”

Kıdem tazminatlarıyla ilgili kamuoyunda çeşitli tereddütler olduğunu ifade eden Ağar, “30 yıldan beri her yıl bu tazminat konusu gündeme gelir. Ama sonuçta hiçbirşey olmaz. Kıdem tazminatına kimse dokunamaz. Bu konuyla ilgili hiçbir arkadaşımızın endişesi olmasın. Bugün işe giren için de bir şey olmaz, önceden girene de birşey olmaz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Ağar, kurumun girişinde işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra sendika temsilciğinde yetkililerle bir süre sohbet ettikten sonra kurumdan ayrıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.