Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ konulu konferans

Aksaray Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ile Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinde “Bugünün Asım’ı. Yürüyeceksin, Millet Yürüyecek Arkandan” konulu konferans gerçekleşti..

‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ konulu konferans
Aksaray Anadolu AŞ
1 Kasım 2017 16:30

Aksaray Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) işbirliğinde ‘Gençlik Değerlerini Keşfediyor’ projesi çerçevesinde Aksaray Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ile Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinde “Bugünün Asım’ı. Yürüyeceksin, Millet Yürüyecek Arkandan” konulu konferans gerçekleşti. Konferansa; SADED Genel Başkanı Tarihçi Yazar Tahir Fatih Andı ve Eğitimci Fatma Kurşun Tamgüney konuşmacı olarak katıldı. Tarihçi Yazar Tahir Fatih Andı, Aksaray Belediyesinin konferansa verdiği destekten dolayı teşekkür ederek “Aksaray Belediyesi gönüller yapan bir belediye. Verdiği destek ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı tebrik ediyor, kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aksaray Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen ‘Bugünün Asım’ı. Yürüyeceksin, Millet Yürüyecek Arkandan’ konulu konferans SADED’in tanıtım sunumu ile başladı. Ardından konferansın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal yaptı. Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Mehmet Akif’in ideal bir gençlik arzusuna Asım’ın nesli dediğini söyledi ve herkesin tarih bilincini taşıması gerektiği ifade etti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise konferansta yaptığı konuşmada öğrencilere tavsiyede bulundu. Başkan Yazgı, “Sizler kendinizi iyi yetiştirirseniz, sizlerin yetireceği nesilde o derece bilinçli olur” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimine vurgu yapan Başkan Yazgı, “Devletimiz çok hainlik gördü. 15 Temmuz en canlı örneklerden bir tanesi. Allah bize böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın. Bunun önlemenin doğru insanları rehber edinmekten geçiyor. Fatma Kurşun Tamgüney hanımefendi gibi, yazar kardeşim Tahir Fatih Andı gibi insanları hayatımıza rol model yapmaktan geçiyor. Sahtekârları örnek alanlar helak olup gittiler.

Bizler idareciler olarak siz gençlerimizin hizmetkârıyız. Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. Bizler öyle bir insanın temsilcisi olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Onu örnek alarak çalışıyoruz. Bizler Cumhurbaşkanımızın omuzundaki ağır yükten ne kadar üzerimize alabiliriz onun telaşı içindeyiz. Şunun farkındayım ki, sizlerde bunun farkında olun herkes işini en iyi şekilde yaparsa önce Rabbimizin sonra kulların rızasını alır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konferansa konuşan Tarihçi Yazar Tahir Fatih Andı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın konferansa verdiği destekten dolayı teşekkür ederek “Aksaray Belediyesi gönüller yapan bir belediye. Başkanımızın desteği olmazsa biz burada olamazdık. Sizin gönlünüze hitap edemezdik” dedi. Tarihçi Tahir Fatih Andı, Mehmet Akif’in; Asım’ın Nesli diye hayal ettiği neslin; sahabe Asım İbni Sabit’ten geldiğini söyledi. Asım İbni Sabit’in kişiliği ve hayatını anlattı.

Gençlerin kendilerine rol model arıyorlarsa bunun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu sözlerine ekleyen Yazar Fatih Andı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asımın Nesli’nin bu dönemdeki örnek insanı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanımızın sadece bu milletin değil ümmetin umudu olduğunu haline geldiğini söyledi.

15 Temmuz Darbe Girişimi’ne de değinen Andı, Milletin birliğini parçalamak isteyen hainlere karşı milletin dimdik durduğunu ifade etti. Tahir Fatih Andı, “Öğrendiğiniz her şeyi geliştirin ve araştırın. Ümmetin umudu, ümmetin ferdi olmak bunu gerektirir” diye konuştu.

Hayatı boyunca, hanımlara ve öğrencilere yönelik eğitici konferanslara katılan Eğitimci Fatma Kurşun Tamgüney ise kendi dinleyen öğrencilere “Sevgili gençler, biz sizlere güveniyoruz. Geleceğimiz sizsiniz” diyerek seslendi. Şiirler okuyarak öğrencilere telkinlerde bulunan Eğitimci Yazar Kurşun Tamgüney, geçmişte imam hatiplilerin başörtüsünden, eğitim almasına kadar birçok konuda sıkıntılar yaşadığına değindi. “Allah’a şükür bugün bu sıkıntıların hiç birini yaşamıyoruz” diyen Eğitimci Fatma Kurşun Tamgüney, “Cumhurbaşkanımız sadece bizim değil tüm ümmetin temsilcisi. Bunu ülke dışında çıktığınızda daha iyi anlıyorsunuz. Cumhurbaşkanımızı dünya Müslümanları tanıyor ve seviyor. Bizde sevelim. Onun yanında yer alalım” diye konuştu.

Konferansın devamı Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilere yönelik devam etti.

Kız İmam Hatip ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinde konferansa katılan öğrencilere Tahir Fatih Andı’nın “Yürüyeceksin, Millet Yürüyecek Arkandan” kitapları hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.