Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Zinciriye Medresesi’nde “Bilgi Evi” oluşturdu

Aksaray Belediyesi, şehrin tam merkezinde bulunan Zinciriye Medresesi’nde “Bilgi Evi” oluşturdu. Mekân, geçmişte olduğu gibi, geleceğe yön veren bir eğitim yuvası haline dönüşmeye başladı..

Zinciriye Medresesi’nde “Bilgi Evi” oluşturdu
Aksaray Anadolu AŞ
5 Kasım 2015 17:05

ZİNCİRİYE MEDRESESİ, BİLGİ EVİ İLE ESKİ KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR

Zinciriye Medresesi’nin şehrin hafızası ve önemli bir ata yadigârı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Medrese’nin eski kimliğine kavuşmasını çok önemsediklerini belirtti. Burada büyük bir kütüphane kurulduğunu ve kütüphane kapasitesinin her geçen zaman biraz daha arttığını söyleyen Başkan, “Tarihi mekânda oluşturduğumuz “Bilgi Evi” şehrimizin hizmetinde. Toplumun her kesiminden, kadın-erkek her yaştan vatandaşımız buradan faydalanabilir. Biz, bu konuyu önemsiyoruz. Bilgi ve bilinç düzeyi yüksek, köklerine bağlı, geleceği okuyabilen bir nesil yetiştirmek için yaptığımız bu çalışmayı geliştireceğiz” dedi.

Zinciriye Medresesi Bilgi Evinde, kültürel ve sosyal olarak farklı etkinlikler de düzenleniyor.  Bilgi Evi, öğrenciler başta olmak üzere, okumayı seven herkes tarafından takdir topluyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.