Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Yeni Aksaray Devlet Hastanesi’nin yüzde 68’i tamamlandı​

Aksaray ve bölgesine sağlık hizmeti verecek olan yeni Devlet Hastanesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor..

Yeni Aksaray Devlet Hastanesi’nin yüzde 68’i tamamlandı​
Aksaray Anadolu AŞ
10 Kasım 2016 15:15

7 Ekim 2016 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan yeni Aksaray Devlet Hastanesi inşaatının %68’lik kısmı tamamlandı.

19 Mayıs 2017 tarihinde teslim edilecek

İnşaatı hızla devam eden yeni Devlet Hastanesinin, temel atma töreninde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yüklenici firma yetkilisinden aldığı söze istinaden, inşaat 19 Mayıs 2017 tarihinde tamamlanarak Sağlık Bakanlığına teslim edilecek.

Kat yerleşim planları çıkartılıyor

Aksaray Devlet Hastanesi yetkilileri, inşaat sahasını sık sık ziyaret edip, çalışmaları yerinde takip ederken, diğer taraftan da hastane içerisine ünite ve birimlerin yerlerinin belirlendiği kat yerleşim planlarını da çıkartıyor.

Son olarak inşaat alanını gezen Aksaray Devlet Hastanesi yetkilileri ve teknik ekip, yapılan havalandırma çalışmalarını ve dış yüzeye kaplanmasına başlanan cam duvarları yerinde inceledi.

Öte yandan, Aksaray Devlet Hastanesi ekipleri, inşaat sahasında görülen eksikleri ve plan dışı yapılması gereken tadilatları da tespit ederek, değişikliğin yapılması için yüklenici firma yetkilileri ile birlikte çalışma yürütüyorlar.

5 yıldızlı otel konforunda bir hastane

Tacin mahallesine yapılmakta olan yeni hastane, 307 bin m² alanda, 17 bin m² inşaat alanı üzerine, 64 bin m² kapalı alana sahip olacak.

Yeni Devlet Hastanesi, tamamlandığında 7 katlı, 1’er kişilik 400 hasta odası helikopter pisti, yeşil alanı ve otoparkı ile 5 yıldızlı otel konforunda Aksaray ve bölge halkına sağlık hizmeti verecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.