Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kutlandı..

24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Kasım 2015 18:07

Buradaki törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal törende yaptığı konuşmasında öğretmenliğin en yüce en kalıcı mesleklerden olduğunu söyledi.

Öğretmenin geçmişle gelecek arasında bir köprü kurarak dinamik yapısının çağdaş değerlerle takviye eden, milli kültüre ait yeni zenginliklerin kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini aklın ve bilimin ışığında öğreten kişiler olduğunu belirten Kartal: “Sevgi dolu bir öğretmenin ışık demektir. Öğrenciler onu arar onu sorar. Kelebeklerin ışığa koştuğu gibi genç kalpler sevgiye koşar. En çok sevilen öğretmen en çok seven öğretmendir” dedi.

Emekli öğretmenler adına Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Emekli Öğretmeni Bilal Bilecik bir konuşma yaparak genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu. Bilecik, yeni başlayan öğretmenlere “Öğretmenliği seversek, dersimizi, öğrencilerimiz seversek ve hazırlık gidersek kendimizi devamlı yenilersek mutlaka başarı geliyor. Bu noktalar genç meslektaşlarımız için çok önemli. Önce öğretmen kendisini sevdirecek. Bu başarının sırrıdır diye düşünüyorum’ dedi.

Stajyerlikleri kalkan öğretmenlerin yemin ettiği törende öğretmenler günü nedeniyle öğrenci ve öğretmenler arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere hediyeleri Vali Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın tarafından verildi. Tören öğretmenlerin oluşturduğu müzik grubunun Aksaray yöresi türküleri seslendirmesiyle sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.