Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray Belediyesi 11 araç ve 68 personelle deprem bölgesinde

Aksaray Belediyesi 11 araç ve 68 personelle deprem bölgesinde
Aksaray Anadolu AŞ
8 Şubat 2023 12:26

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki deprem nedeniyle bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi ve depremzedelere destek olunması için Aksaray Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki deprem nedeniyle bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi ve depremzedelere destek olunması için Aksaray Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Deprem haberinin ulaşmasının ardından hem harekete geçen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da başlattığı yardım kampanyası ile 51 yardım tırının Aksaray’dan hareket ederek deprem bölgelerine ulaşmasını sağladı.

Arama kurtarma çalışmalarına etkin çalışmaların yapılması içinde Belediye envanterlerine kayıtlı araçların deprem bölgelerine taşınması sağlandı. Bölgede göçük altında kalan vatandaşlara ulaşılması ve enkazların kaldırılması için 3 ekskavatör, 1 kurtarma aracı, 3 tır, 2 kepçe, 1 pikap ve 1 adet minibüsü deprem bölgelerine gönderdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in de çalışmaların koordineli sağlanması amacıyla gittiği deprem bölgesine personel desteği de sağlandı. Depremin hemen ardından harekete geçen 12 itfaiye personeli, 43 personel, 2 aşçı ve iş makinası operatörleri bölgede çalışmalara başladı.

Bölgeye ulaşıp enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmaya başlanan iş makineleri ile personel, 24 saat esasına göre çift vardiya hizmet verecek ve deprem yaraları tamamen sarılana kadar bölgede kalacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, belediyeye ait iş makinaları ve personellerle birlikte bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken Aksaray’da başlatılan yardım kampanyası da aralıksız devam ediyor. Yaşanan büyük depremin ardından hemen harekete geçen Aksaray Belediyesi belirlediği 6 merkezde koordineli bir şekilde Aksaraylı vatandaşlar tarafından getirilen yardımları toplayarak deprem bölgelerine ulaşmasını sağlıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.