Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Aksaray Belediyesi su sayaçlarında donma riskine karşı uyardı

Aksaray Belediyesi su sayaçlarında donma riskine karşı uyardı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ocak 2024 13:11

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle birlikte, su sayaçlarında ve tesisatlarında oluşabilecek donma riskine karşı vatandaşları uyardı.

Aksaray Belediyesi kış aylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarında oluşabilecek donma riskini engellemek için bazı önemli uyarılarda bulundu.

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada herhangi bir yalıtımı olmayan su sayaçlarının belirli bir süre kullanılmadığında donduğuna dikkat çekti.

Açıkta bulunan su sayaçları ve su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılarak izole edilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Su tesisatları, iklim değişikliklerine karşı korunması en çok önem arz eden donanımlardır. Bu nedenle havaların soğuduğu bu günlerde açıkta olan su sayaçları ve tesisatta yer alan borular soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donmaktadır. Kışın su sayacı ve borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekir.

Sayacın etrafı izocam, talaş veya benzeri materyaller ile koruma altına alınarak, olası bir problemin önüne geçilmelidir. Donma halinde ise sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, su elemanlarının patlamasına ve maddi hasarın daha da artmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle donma ile karşı karşıya kalınması durumunda abonelerimizin, sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon müdürlüğünün Alo 185 nolu arıza hattını ya da Çağrı Merkezinin 444 55 68 numaralı hattını aramaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.