Dolar 32,4912
Euro 34,9174
Altın 2.437,15
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray yol ve kavşaklarına yönlendirme levhaları dikiliyor

Aksaray Belediyesi, şehir içi yol ağına ve tüm kavşak noktalarına yönlendirme levhaları montajına başladı. Aksaray yol ağında toplam 750 adet bilgilendirme ve yönlendirme levhası montajı yapılacak..

Aksaray yol ve kavşaklarına yönlendirme levhaları dikiliyor
Aksaray Anadolu AŞ
27 Şubat 2016 16:27

Aksaray Belediyesi, büyüyen, gelişen şehrin ulaşım ana planı çerçevesinde çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın talimatlarıyla daha önce şehir içi trafikte çeşitli düzenlemeler yapan Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan noktalarda yol açma, genişletme, yeni kavşak düzenlemeleri, orta refüj ve boya çizgi çalışması, yatay ve düşey işaretlemeler yapmış, eskiyen yıpranan tüm sinyalizasyon sistemlerinin alt yapılarını yenilemiş ve estetik sinyalize sistemi şehrimize kazandırmıştı.

Şimdi ise Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü sürücülerin istediği yere daha çabuk varması ve rahat bir trafik sirkülasyonu için  “Yol Gösterici” yönlendirme levhalarını yerleştirmeye başladı. Yön levhaları yapım işine sürücülerin yoğun olarak kullandığı ve ana arter üzerinde ki yol ve kavşak noktalarından başlayan ekipler, bu çalışmanın şehrin tüm yol ağında ve ana kavşak noktalarının tamamının yapılacağını belirttiler. Pilot uygulamada Valilik meydanına, Lise ve Zafer İlkokulu Kavşağına yerleştirilen yön levhaları 1 Nisan tarihine kadar tüm kavşaklara uygulanmış olacak. Çalışmalarda gündüz trafiğin aksamaması adına ekipler gece gece geç saatlerde çalışmalarını yürütüyorlar. Yön levhalarının tamamen Karayolları standartlarına uygunluğunu belirten yetkililer şehir içi yönlendirmeler beyaz renkle, iller için yönlendirmeler mavi renkte, turistik ve ören yerler kahverengi levhalarla gösterildi ayrıca gece görüşü için reflektör sisteminin bulunduğunu dile getirdiler.

Levhaların yol ve çevresinde yada yol güzergahın da bulunan yerleşim birimlerini, yolculuk sırasında gerekebilecek diğer kamu kurumları, ören yerleri, ve komşu şehir istikamerleri hakkında bilgi vermek amacıyla kavşak içi ve yaklaşımlarına yerleştirildiğini belirten Belediyesi yetkilileri, Karayolları standartları göz önünde bulundurularak imal edilen bilgi levhalarının özellikle gece algılanabilmesinin kolaylaştırılması amacıyla özel malzeme kullanıldığını söyledi. Kutu profil kesitinde yapılan levhaların uzun ömürlü olmasını sağlamak için galvaniz malzemeyle kaplandığını dile getiren yetkililer yazıların rahat okunabilmesi amacıyla karayolları standartlarının kullanıldığını ifade etti.

İlk yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından beğeni toplarken, şehir içi yollardaki bu düzenleme özelliklede sürücülere yön gösterme gideceği yere daha hızlı ulaşma konusunda konusun da çok faydalı olacağını düşüncesini dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.