Dolar 32,4552
Euro 34,6376
Altın 2.391,36
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 15°C
Paz 15°C

Aksaray’da ev kiralarında ‘deprem’ etkisi

Aksaray’da ev kiralarında ‘deprem’ etkisi
Aksaray Anadolu AŞ
14 Şubat 2023 21:35

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Aksaray’a göçü fırsat bilen bazı ev sahipleri, kiraları arttırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Aksaray’a göçü fırsat bilen bazı ev sahipleri, kiraları arttırdı.

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında 10 ilde konutlar yıkıldı ya da hasar aldı. Soğuk kış gününde daha güvenli gördükleri Aksaray’ı tercih ederek ilimize adeta akın eden depremzede vatandaşlarımızın bu çaresizliğini fırsat bilen bazı ev sahipleri münferit olarak kiralara zam yaptı.

Dolayısıyla il merkezinde ev fiyatları da orantısız olarak yükseliş gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Aksaray’a gelen depremzedeler, asrın felaketi sonrası Aksaray’da ki kira fiyatlarının yüksekliğinden dert yanıyor.

Deprem sonrası tüm Aksaray merkezi, ilçe, belde ve köyleriyle depremzedelerin yaralarını sarmak için adeta seferber olurken bir takım gözü dönmüş fırsatçıların ise yaptıkları bu davranış şehrin yaşayanlarını utandırıyor.

Depremzede vatandaşlarımız can derdinde, bazıları ise kira derdinde.

DEPREM SONRASI KİRAYA İNANILMAZ ZAM

Ülkemiz 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsılırken, yaşanan büyük depremi fırsata çevirmek isteyenler ise fiyat güncelleme derdine düştü.

Depremin hemen ardından Aksaray’a gelen depremzedeler için bazı ev sahiplerinin fiyat güncellemesi yaparak kiraya zam yapması pes dedirtti.

Yüksek kira fiyatları nedeniyle mağduriyet yaşayan depremzede vatandaşlar gazetemize şikayetlerini dile getirirerek, Valilikten inceleme başlatılsın talebinde bulunuyor.

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Aksaray’a gelen depremzede ailelere fahiş fiyatla ev kiralayan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmalı.

Aksaray’da fahiş fiyat artışı yapan bazı ev sahiplerini vicdanlı davranmaya davet ediyor, yetkilileri de göreve davet ediyoruz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.