Dolar 47,0390
Euro 53,5927
Altın 6.074,29
BİST 14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Açık
Aksaray
32°C
Açık
Pts 33°C
Sal 31°C
Çar 30°C
Per 31°C

Aksaray’dan Gazze’ye büyük yardım seferberliği başladı

Aksaray’dan Gazze’ye büyük yardım seferberliği başladı
20 Ekim 2025 22:33

Aksaray’da Gazze için büyük bir yardım seferberliği başlatıldı. Aksaray Belediyesi ile STK Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen kampanya, dört gün boyunca devam edecek. Toplanan yardımlar, Gazze’deki savaş mağduru vatandaşlara ulaştırılacak.

Kampanyanın açılışı, Aksaray Pazar pazarında Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve kentteki yardım dernekleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Dinçer, törende yaptığı açıklamada, “Bugün Aksaray’da sivil toplum kuruluşlarımız ve yardım derneklerimizle birlikte Gazze’de yaşanan soykırımın ardından oradaki kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Dinçer, kampanya kapsamında öncelikli olarak kuru gıda, konserve, çocuk maması, yastık ve yorgan gibi temel ihtiyaç ürünlerinin toplanacağını belirtti. “Yardım tırlarımızı dört gün sürecek kampanya boyunca hazırlayıp bölgeye sevk edeceğiz. Gazze’de ateş büyük, ihtiyaçlar çok fazla. Biz de elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların yardımlarını Aksaray Belediyesi’ne ait Pazar Pazarı alanına ulaştırabileceklerini dile getiren Başkan Dinçer, “Tüm hemşerilerimizi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Gazze’de yaşanan insani dramın bir an önce son bulmasını temenni eden Dinçer, “Temennimiz, bu soykırımın sona ermesi ve kardeşlerimizin yeniden huzura kavuşmasıdır. Yardımlarımızı en kısa sürede bölgeye ulaştırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kampanya kapsamında toplanacak yardımlar, belirlenen süre sonunda tırlara yüklenerek Gazze’ye gönderilecek. Yetkililer, Aksaray halkının yoğun katılım göstermesini beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.