Aksaray Haber

Dolar 48,6730
Euro 55,9849
Altın 6.810,81
BİST 13.509,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Aksaraylı hemşehrimiz Eraslan Er Iğdır Emniyet Müdürü oldu

Aksaraylı hemşehrimiz Eraslan Er Iğdır Emniyet Müdürü oldu
18 Eylül 2026 00:56

Resmi Gazete’de yayımlanan 2026/316 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı 39 ile yeni il emniyet müdürü atandı. Kararla birlikte 25 il emniyet müdürü de görevden alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

Karar kapsamında polis Başmüfettişi hemşehrimiz Eraslan Er, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Iğdır İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.

15 Temmuz’da FETÖ’nün eli silahlı üyelerine karşı koyan Eraslan Er, darbe girişiminde sevk ve idaresindeki personeli ile birlikte ilk saatlerden itibaren Genelkurmay Başkanlığında ve ardından Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe yerleşkesinde operasyon yapılarak çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmesinde görev aldı. Öte yandan Eraslan Er, yurtdışına kaçan firari FETÖ üyelerinin de birçok kez hedefi oldu.

IĞDIR İL EMNİYET MÜDÜRÜ ERASLAN ER KİMDİR?

Polis Akademisi Başkanlığı’ndan Komiser Yardımcısı rütbesi ile mezun oldu ve Ankara’da göreve başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğünde çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra 2003 Özel Harekat Daire Başkanlığında göreve başladı. Özel Harekat birimlerinde sırasıyla, Adıyaman ve Tunceli’de zorunlu bölge görevini tamamladı. 2012 yılında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne atandı. 2012 yılından bugüne kadar görevli olduğu Ankara Özel Harekat Şube Müdürü ve Özel Harekat’tan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliği görevini yürütüyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.