Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

ATSO seçimlerinde sandık kuruluna baskı yapıldı iddiası!

ATSO seçimlerinde sandık kuruluna baskı yapıldı iddiası!
Aksaray Anadolu AŞ
21 Kasım 2022 10:52

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meslek komitesi seçimlerine dair iddialar gündeme oturdu.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meslek komitesi seçimlerine dair iddialar gündeme oturdu.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine kırmızı liste ile katılan Ahmet Koçaş yaptığı açıklamada sandık kurullarına baskı oluştuğunu iddia etti.

Koçaş gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“”1. Meslek komitesinde açılan zarflardan bir tanesinde aynı oy pusulasından 2 tane çıkmasıyla birlikte mavi listeden itirazlar başladı. İtirazlar üzerine 1.Meslek komitesinde görev yapan sandık kurulu 3 üyenin ortak kararı ile oy’un geçerli olduğu yönünde kararı ile oy sayma işlemi devam etti. Mavi liste 189, bizim kırmızı liste ise 192 oy aldı. Bunun üzerine itiraz ile kabul edilen oyun kabul edilmemesi yönünde baskılar oluştu. Yapılan baskı ve itirazların netice vermemesi ile birlikte sandık kurulu karar tutanağında kırmızı liste olarak bizim gurubun kazandığı yönünde imzalar atılarak iki guruba da karar tutanağını teslim ettiler.

Sandık kurulu üyelerine yapılan baskılar neticesinde 2 oyun geçersiz sayılması istendi. İtiraza ilk başlarda aldırış etmeyen sandık kurulu, daha sonrasında bu baskılara dayanamadı ve seçimin eşit bir şekilde kaldığı yönünde tekrar karar almak zorunda kaldı. Bu kararı alırken sandık kurulunu kimlerin etkisi altında kaldığı sorusu akıllarda kalırken, bu kararın alındığını duymamızın ardından tekrardan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’na gelen kırmızı listenin 1. komite üyeleri, burada başka bir tablo ile karşılaştılar. Mühürlenmiş oyların dahi mührünün kırıldığını gördük. İtirazlar sandık kurulu üyelerine yapılsa da sandık kurulu üyeleri kararın Pazartesi günü açıklanmasını istediler. Ben ve ekibime kazandıktan sonra tebliğ edilmesinin ardından sandık başından ayrıldık. Bu hali ile tescil edilmesi beklenirken farklı bir sonuca bürünmesi akıllarda soru işareti bıraktı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.