Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Bedir Muhtar Külliyesi’nde sona yaklaşıldı

Bedir Muhtar Külliyesi’nde sona yaklaşıldı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ocak 2023 13:46

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapımında sona yaklaşılan Bedir Muhtar Cami ve Külliye Projesini yerinde inceledi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapımında sona yaklaşılan Bedir Muhtar Cami ve Külliye Projesini yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in bölgenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdiği Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi, kullanılan mimari yapı modern görünümü ile dikkat çekiyor.

Aksaray Belediyesi tarafından Bedir Muhtar Kabristanlığına inşa edilen Külliye yaklaşık Bin 500 Metrekare kapalı alana sahip. Cami içerisinde bay ve bayan bölümlerin ayrıldığı külliye projesinde bay bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar da yer alıyor.

Bedir Muhtar Mahallesinde tarihi dokuyu yaşatmak için külliye projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Orta Anadolu’nun merkezinde yer alan Aksaray’ımız geçmiş tarihlere baktığımızda köklü bir kültüre sahip. Bizler şehrimize hizmet ederken bunu hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Geleceğe dair kalıcı eserler bırakmak için canla başla çalışıyoruz.

Bedir Muhtar Cami ve Külliye projemizi bu düşünce çerçevesinde hayata geçirdik. Projemiz modern mimariyle çizildi. İhale edilerek geçtiğimiz aylarda temeli atıldı. Projemiz Cami ile birlikte bir külliyede yer alması gereken sosyal donatılara yer verdik. Külliyemize manevi kimlik yükleyerek geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmesini arzu ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinin inşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını duyuran Başkan Dinçer, külliye inşaatını bir önce tamamlayarak hizmete açılacağı kaydetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.