Dolar 32,5411
Euro 34,8759
Altın 2.430,43
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu sempozyuma hazırlanıyor

Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, yeni Uluslararası Kongre, sempozyum ve gösterilere hazırlanıyor..

Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu sempozyuma hazırlanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2016 01:20

2015 yılını başarılıyla tamamlayıp, Sabancı Vakfı fark yaratanlar ödülünü alan ve Antalya’da gerçekleştirilen Uluslararası Psikiyatri Kongresi başta olmak üzere çeşitli kongre, sempozyum ve gösterilere katılarak “Bende Varım” isimli oyunu başarı ile sahneleyen Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, 2016 yılında yapılması planlanan yeni kongre, sempozyum ve gösterilere hazırlanıyor.

ISPARTA, BURSA, KONYA , KAYSERİ VE NİĞDE’DE GÖSTERİ YAPACAKLAR

Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu,  Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, 11 Mart tarihinde Isparta’da özel bir gösteri yapacaklar.  Ayrıca 17 Mart’ta gösteri Doç.Dr.İbrahim Eren’in Konya Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Ruh ve Sinir Kliniği’nde  tıp camiasına ve hasta yakınlarına,  18 Mart’ta Aksaray’da Müsiad ve STK platformlarının  desteğiyle Özel Çanakkale  gösterisi, 2 Nisan’da  Bursa Sağlık Günleri’ne davet edilerek Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın’ın davetiyle özel bir gösteri yapacaklar . 15  Mayısta Kayseri Altınçınar  Film Festivali’nde, 24 Mayıs tarihin Niğde Kültür ve Sanat Festivali’nde  ve  gösteri gerçekleştirilecek.  Tiyatro grubu ilerleyen dönemlerde Uluslararası Adana Sabancı Tiyatro Festival’i, Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası  İstanbul Tiyatro ve Film Festivalleri, Uluslararası Cappadox Festivali,  ODTÜ Psikoloji Günleri için hazırlık yapıyor.

İSTANBUL ŞİZOFREN SEMPOZYUMUNA KATILACAKLAR

TRSM Tiyatro Topluluğunun kurucusu ve yönetmeni Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü ile Şizofren hastalarından oluşan 3 kişilik bir ekip, Prof.Dr.Peykan Gökalp’ın davetiyle 26 Mart tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Şizofren Sempozyumuna katılacaklar.

Sempozyumda “Bende varım” isimli doğaçlama tiyatro oyunu,  tiyatronun şizofren hastaları üzerinde gösterdiği tedavi ve iyileşme süreci de konu edilerek, katılımcı uzmanlar tarafından tartışılacak.

ULUSLARARASI ÖZÜRLÜLER KONGRESİNE DAVET EDİLDİLER

Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, Türkiye Özürlüler Vakfı tarafından organize edilen ve  23-25 Mayıs tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilecek Uluslararası Özürlüler Kongresine davet edildi.

Tamamı Şizofren hastalarından oluşan TRSM Tiyatro Topluluğu, Uluslararası Özürlüler Kongresinde “Bende Varım” isimli oyunlarını sahneleyecekler.

CNN TÜRK ÖZEL ÇEKİM YAPACAK

2015 yılı Sabancı Vakfı fark yaratanlar ödülü alan Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5N1K programına da konuk olacaklar.

Gazeteci Yazar Cüneyt Özdemir ve ekibi  10-15 Nisan tarihleri arasında Aksaray’a gelerek, TRSM Tiyatro Topluluğun özel gösterisini çekecekler.  Ayrıca programda Aksaray Devlet Hastanesi Tiyatro Topluluğunun kurucusu ve “Bende Varım” isimli oyunun yönetmeni Dr. Basri Köylü ile özel röportaj yapacaklar. .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.