Dolar 32,5991
Euro 34,7375
Altın 2.498,06
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Doğan Koşar: Yurtta barış dünyada barış diye haykırmalıyız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Doğan Koşar: “Çevremiz ateş çemberi, Yurtta barış dünyada barış diye haykırmalıyız.”

Doğan Koşar: Yurtta barış dünyada barış diye haykırmalıyız
Aksaray Anadolu AŞ
17 Aralık 2015 12:18

CHP İl Başkanı yazılı yayınladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin çevresi, gemisini, uçağını, silahını alan dünya büyükleri ile doldu. Tamda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış dünyada barış” ilkesinin yaşanması gereken dönemi yaşıyoruz. Siyasal iktidar şu anda ülkemizin bu tartışılmaz ilkesini unutmuş görünüyor. Bu kadar büyük güçler bir Işid için gelmiş olamazlar. Bu bir planın eseri.

Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, Musul operasyonunu savunurken ifade ettiği “oradaki sünnileri kim koruyacak” sözleriyle, sünnilerin, sünni kürtlerin, sünni arap ve türkmenlerin hamiliğini üstlendiğini göstermiş, AKP hükümetinin politikalarını mezhep eksenine oturttuğunu açıkça ortaya çıkartmıştır. Sünni olmamız ülkemizin dış politikasını, sünnici, mezhepçi politika ile yönetmemizi gerektirmez. Aslolan ülkemizin çıkarlarıdır.

Mesut Barzani’nin Ankara ziyareti ile ortaya çıkan tabloya bakıldığında, AKP hükümeti Irak’ın iç siyasetine ve etnik-mezhep temelli siyasi ve silahlı ayrışmaların içine derinlemesine dalmış görünmektedir.

AKP, Irak’taki şii-sünni çatışmasında taraf olmuş konumda. Aynısını Libya, Mısır, Suriye’de de yaptılar. Bu ülkelere “demokrasi insan hakları götüreceğiz” maskesi altında, sünnicilik yapıyorlar. Maalesef, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni “mezhepçi” bir politika ile Ortadoğu’daki mezhep savaşlarının içine sokma adımları atıyorlar. Bu yanlış, bölgeyi ve dünyayı ateşin içine atabilir.

Işid’e karşı mücadelede saflaşmalar giderek netleşiyor. Irak-Suriye ekseninde, Rusya destekli Tahran-Şam-Bağdat bloku karşısında, Ankara-Riyad-Doha bloku belirginleşiyor. Bu iki blok aynı zamanda şii-sünni bloku olarak da nitelendiriliyor. Biz 92 yıldır mezhepçi bir politikanın içinde olmadık. Bu nedenle bölgemizde barışçı, çevresindeki ülkelerin bütünlüğüne saygılı, komşularının iç işlerine karışmayan örnek bir ülke olduk. Bu politika devam etmelidir.

Dış politikanın “iç politika” malzemesi yapılmasının çarpıcı sonuçlarını, Musul operasyonu gösterdi. Yeni osmanlı siyasetiyle gövde gösterisi yaparak, içte politik nemalanma ve başkanlık sistemine destek arayışları, ülkemizi ağır faturalarla karşı karşıya getirecek. Aksaray’lı hemşerilerimizin çocukları asker olan olanları kalp güpürtüsü ile yatağa girmektedirler. Ortadoğu’da sınırları yeniden çizmeye kararlı büyükler bizi bu bölüşüme katmayacaklar, katmazlar. O nedenle maceraya gerek yok. Hemşerilerimizin kalp güpürtüsüne neden olmaya da gerek yok.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.