Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Erdal Can Alkoçlar Kimdir

Erdal Can Alkoçlar Kimdir
Aksaray Anadolu AŞ
3 Temmuz 2021 14:00

Erdal Can Alkoçlar 7 Temmuz 1986 doğumlu Türk mucit, bilimadamı ve IP temelli proje yatırımcısıdır.

Erdal Can Alkoçlar, Metehan Yeşil ile beraber Mas İlaç Ar-Ge adlı şirketin kurucu ortağı ve genel başkanıdır. Alkoçlar, 143’ uygulanmış olan ve 282’si araştırma sürecinde olan 425 patentin tek mucididir; 44 tanesi ise mevcut PCT (Patent İşbirliği Antlaşması) korumasındadır. Günümüzde de NOVIR ve FLUVOL markaları altında piyasadaki ilk flavonol glikozit esaslı antiviral bileşenin mucidi olan Alkoçlar, T.C. Besin, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı 21 biçimülasyona sahiptir. Alkoçlar, Türkiye’nin bankacılık tarihinde ilk teyit edilen; biroldukça ulusal banka tarafından geçerli ve öncelikli çek-senetler ve teminat varlıkları olarak onaylanan ilk ilaç içerikli patent serisinin sahibidir. Alkoçlar, Türkiye’de tek şahıs olarak en önemli ölçüde ilaç içerik patentinin gerçek sahibi ve başvuranıdır. 67 anti-kanserojenik biçimülasyon, 101 Anti-viral biçimülasyon ve 23 metabolik düzenleyici bileşenin patentine sahiptir.

Alkoçlar ve onun önceki Ar-Ge ekibi, 154’ten fazla metilprotodiosin türevi; boy uzamasından (oral versiyonla ilgili biçimülasyondan elde edilmiş tutarsız neticelara rağmen) yardımcı kanser terapilerine kadar nörojenez miyojenez benzer biçimde çok çeşitli tedavisel alanlarda kullanılacak olan analoglar bulmuş ve patentini almıştır. Alkoclar, heksacoumaroil-protobiyosit türevinin ve etkili Core GLC NAC III inhibe edici özelliklerinde bileşenlerinin kolay elde etme yöntemlerinin tek mucididir.

Alkoçlar, 19 PGE-1 mRNA açıcı kas düzenleyicilerinin marka lisansına sahiptir. Bu maddeler evvela yanıkları tedavi etmek, hem oral hemde deri içinden uygulanmakta olan formülasyolar olarak cinsel işlev bozukluğunu tedavi etmek için kullanılıyor. [1] Orta Doğu bölgesinde yaygın olarak kullanılacak olan ve kas kuvvetini artırıcı özelliklerinde bir miyotropik biçimülasyon olan MYOSTIL, yukarda bahsedilen araştırma ve geliştirme süreçlerinin önemli bir neticesi olarak gösterilmiş ve düşünülmüştür. MYOSTIL’in Lipoliz ve Trenbelone açısından ve bu anabolik iki maddenin yokluğuyla hacim kazanmıştırrması açısından Proviron ile karşılaştırılabilir tesiri sebebiyle daha sonrasında yurt içerisindeki vücut geliştirme yarışmalarından ve diğer atletik yarışmalardan yasaklanmasına neden olacak olan akut oral doz sözleşmesi ile Hakan Gümüş ve Gürsel Yanardağ da olmak üzere biroldukça ünlü Türk vücut geliştiricisinin, sırasıyla % 43 ve % 47,7’ye varan bir güç artışına haiz olduğu resmen tespit edilmiştir.

Erdal Can Alkoçlar, sildenafil olmak üzere iyi malum pek çok pde5 inhibitöründen daha kuvvetli PDE5 ve PDE4 baskılayıcı özelliklere sahibi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış flavonol glikozit türevlerine bağlı on iki 3,7-bis (2-hidroksietil) PCT onaylı patentine sahiptir. [2] Alkoçlar ve Yeşil, tahmini değeri 3.320.000.000 Amerika Doları olan 100’den fazla anti-viral biçimülasyon ve moleküler patent başvurusunun mülkiyetini elinde bulundurmaktadır (emsal bankanın kıymetlendirme kıymeti esas kıymet tahmini olarak alınmıştır).

Çeşitli hukuk davalarına karşı devam eden bir hukuk mücadelesi söz konusudur ve Alkoçlar “haksız rekabet avantajı” sağlamakta olan 3,7-bis (2-hidroksil) flavonoidler ve glikopiranosit türevlerinin Yeşil & Alkoçlar patentli kolay üretim yöntemlerine ilişkin birkaç hukuki sürecin içindedir.

Novir (™), önceden bahsedilen antiviral formülasyon, BM sıhhat denetim komisyonunun gözetimi altında olan Ebola kriziyle alakalı olarak Sierra Leone’ye yardımcı bir tedavi oldu. 10 Ebola hastası Novir kullandı*ve kritik ilk 96 saatte hayatta kalmayı başardı; katılımcıların hiçbiri yaşamını kaybetmedi. Tedavi sırasında ve sonrasında önemli bir yan tesir gözlemlenmedi. Bu süreç, Yeşil, Alkoclar Ar-Ge yetkilileri ile temasa geçtikten sonrasında Sierra Leone devletinin Moskova büyükelçisi John Sahr Yambasu tarafından başlatıldı. * Novir, Türkiye’de ve Kazakistan, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Azerbaycan, Türkmenistan ve Macaristan olmak üzere 23 ülkede ruhsatlandırma aşamasındadır.

Alkoclar, 1900’den fazla antiviral steroidal laktonun, psödalkaloidin, protoalkaloidin, furostanol saponinin ve furostanol glikozitin patent başvurusunun hak sahibidir. Alkoçlar ve Yeşil,ateşe dirayetli ve kuvvetli radyo dalgası yayıcı özelliklerinde silikon bazlı 4 katmanlı bir kaplama olan HYA4312’nin ortak sahibi ve isimlendirilmiş mucididir. Alkoçlar, spor takviye ürünleri şirketi Biotest’e karşı Alkoçlar’a ilişkin çeşitli patentlerin muhtemel ihlali ile alakalı hukuki savaşım devam ettirmektedir. [3] Alkoclar ve Yesil’in sahibi olduğu çeşitli patent başvurularında etken bileşen olan 3,7-bis (2-hdyroxyethyl) icaritin’e verilen yeni isim Noricaritin, geride bıraktığımız günlerde 5240-95-9 CAS numarasıyla Chemical Abstract Services tarafından onaylanmıştır.

Alkoçlar, 2014 senesindeazami patent başvurusu sayısına haiz 4.Isim olduğu için Türk Patent Enstitüsü tarafınca verilen 4. ödülün sahibi olmuştur. [2] Alkoçlar, 2016 ve 2019 senelerında Türkiye senenin Bilim İnsanı Ödülü’nü almış, daha sonra DMW (Avrupa Diplomatlar Birliği) ve EBCA (Avrupa İş Kulübü) tarafınca 2020 Avrupa yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne de aday gösterilmiştir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.