Dolar 32,2527
Euro 34,6841
Altın 2.397,92
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 21°C
Cts 15°C
Paz 17°C

Ertürk: CHP Aksaray’da ikinci partidir, liste başı CHP’nin hakkıdır

Ertürk: CHP Aksaray’da ikinci partidir, liste başı CHP’nin hakkıdır
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mart 2023 20:33

CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk ‘Söz Konusu Aksaray’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk ‘Söz Konusu Aksaray’ programında Aksaray’da ittifak iddialarına da yanıt vererek, Millet İttifakının Aksaray için olası ittifak senaryolarını değerlendirdi.

“Ortak Liste Henüz Kesinleşmedi”

Biz CHP olarak kendi çatımız altında ve tek başımıza seçime girmek istediğimizi genel merkezimize beyan ettik. Onun dışında İyi Parti ile ortak bir liste olur mu, henüz kesinleşmiş bir şey yok. Aksaray’da ittifaka iki partide sıcak bakıyor ancak birinci sıra konusunda ciddi bir mücadele var. Ben Aksaray’da Millet ittifakının başarısı için mücadele edeceğim. Kim aday olsun, olmasın benim sorunum değil. Bu İyi Partinin kendi içişleridir. İle daha büyük katkı sunacak, güven duyabileceğimiz, ortaklık hukukuna önem veren arkadaşlarımızın olmasını isterim.

”CHP Aksaray’da İkinci Partidir, Liste Başı CHP’nin Hakkıdır”

İYİ Parti çatısı altında seçimlere girilmesi durumunda ne olacağı sorusuna da yanıt veren Ali Abbas Ertürk; ” Altılı masada bulunan hiçbir parti beni rahatsız etmez. O masada bulunan tüm arkadaşlarımız ortak mücadele verdiğimiz arkadaşlarımızdır. Beni şu rahatsız eder; CHP ‘si Aksaray’da ikinci partidir ve en yakın rakibine de 5-6 puan fark atan bir partidir. Bu benim hakkımdır demiyorum. Liste başı CHP’nin hakkıdır. Üç yıldır vermiş olduğu mücadeleden, ortaya koymuş olduğu muhalefetten dolayı hakkıdır. Bu hakkın yenmesi beni rahatsız eder’’ dedi.

Aksaray’ın sorunları ve olası ittifakların durumu hakkında değerlendirmede bulunan Ertürk; Altılı Masa’ya destek veren siyasi partilere yönelik eleştirilere de net yanıt verdi.

“HDP’nin Siyasi Görüşlerini Benimsemiyorum”

“HDP yasal olarak kurumuş siyasi bir partidir. HDP’nin siyasi görüşlerini benimseyen bir siyasetçi değilim. MHP ve AK Parti’nin de görüşlerini benimsemiyorum. Benimseseydim oralarda siyaset yapardım. HDP altılı masanın ne altında, ne üstünde yoktur. Altılı masa altı siyasi partiden oluşmuştur. Bakanlık dağılımları da bu siyasi partilere göre yapılacaktır.”

“HÜDA-PAR Gaffar Okkan’ın Katilidir”

Cumhur ittifakına katılan HÜDA-PAR ‘ı da sert sözlerle eleştiren Ertürk,

”Bir yanda ittifakımıza dâhil olmayan siyasi bir parti, bir tarafta Hizbullah tarafından kurulmuş, destekleri ortada olan, kadınlarımıza, kızlarımıza yaklaşımı ortada olan, bu ülkenin en namuslu evladı olan Gaffar Okkan’ın katili Hüda-Par ortadayken çıkacaksın Hüda-par yerli ve milli bir parti diyeceksin. HDP bugün bir açıklama yapsa ve Cumhur İttifakını destekliyoruz dese Erdoğan bugün açıklama yapar ve ”HDP yerli ve milli bir partidir” der. Buna adım gibi eminim. Davul zurnayla teröristleri getirip miting yaptırmadılar mı? Ben artık bunları söylemekten yoruldum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.