Dolar 32,5098
Euro 34,9316
Altın 2.439,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası başladı

Aksaray Belediyesi’nin Geleneksel Çocuk Oyunlarını yaşatmaya yönelik başlattığı çocuk oyunları ve etkinlik turnuvaları 3 ayrı merkezde eş zamanlı olarak başladı.

Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası başladı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Temmuz 2021 00:11

Aksaray Belediyesi’nin yaz spor okulundan sonra çocuklar için yeni bir yarışma ve turnuva etkinliğine de sahipliği yapıyor. Özellikle salgın döneminde evlerinde kapalı kalan çocuklar için gerçekleşen yarışma ve turnuva oyunlarında Geleneksel Çocuk Oyunları tercih ediliyor.

AKMEK merkez binası, Fatih Mahallesi’ndeki Selime Sultan Kadın Aktive Merkezi, TOKİ Mahallesi’nde Necmiye Hatun Kadın Aktive Merkezi’nde her haftanın Cuma günü gerçekleşen etkinlik 8 hafta boyunca sürecek. Özellikle pandemi sürecinde oyun alanları daralan çocuklar ve aileleri, Aksaray Belediyesinin bu uygulamasını memnuniyetle karşıladılar.

blank

AKMEK merkez binası ile Necmiye Hatun, Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezlerinde çocuklar yaz tatili boyunca bir taraftan eğlenirken diğer yandan geleneksel Türk çocuk oyunlarının da yaşamasına katkı sağlıyorlar.

blank

7 – 14 Yaş grubundan oluşan çocuklar, geleneksel sokak oyunlarından

Halat Çekme,

Çuval Şenliği,

Yedi Kiremit,

Sandalye Kapmaca,

Kartal Ol Oyunu,

Don Ateş Oyunu,

Gazete Kapmaca,

Beştaş Turnuvası,

Kabak oyunu,

Hımmıl,

Körebe’nin yanı sıra günümüzün oyun ve spor oyunları olan Bowling, Denge Koordinasyon oyunu, Olimpiyat Meşalesi, 10 pas oyunu, Voleybol Turnuvasıyla doyasıya eğleniyorlar.

Çocuklarını etkinlik alanında bekleyen aileler, kendilerine sunulan bu imkândan dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.