Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Aksaray’da İYİ adaylara destek istedi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Aksaray’da İYİ adaylara destek istedi
Aksaray Anadolu AŞ
14 Mart 2024 11:23

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Aksaray Belediye Başkan adayı Tuğrul Karacaer, Aksaraylılarla bir araya gelerek seçim projelerini ve vaatlerini paylaştı.

Meral Akşener’in Aksaray programına İYİ Parti Genel Başkan yardımcıları, Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, İl Başkanı Sercan Belgemen, Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Naciye Akkuş Türk, Belediye Başkan adayları, İl Genel ve belediye Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Aksaray Belediye Başkan adayı Tuğrul Karacaer, Aksaray’da gerçekleştirdikleri etkinliklerle yerel seçim öncesi halkla buluştu. Akşener’in Aksaray ziyaretinde öne çıkan konular arasında emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklar ve atanamayan öğretmenlerin durumu vardı.

Akşener, iftar yemeği sırasında yaptığı konuşmada, emeklilere verilen ikramiye ve zam taleplerini dile getirerek, İYİ Parti olarak bu konuda çözüm önerileri sunduklarını belirtti. Ayrıca atanamayan öğretmenlerin durumuna da değinen Akşener, 100 bin öğretmenin atanması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Aksaray’da Kapalı çarşı esnafını ziyaret eden Akşener, burada esnaflardan ve vatandaşlardan Partisinin adaylarına destek istedi.

Otobüsle şehir turu atıp, halkı selamladıktan sonra Büyük Bölcek mahallesinde bulunan Cumartesi pazarı içerisinde partisinin verdiği ve halka açık iftar yemeğine katıldı. Pazar alanında düzenlenen iftar yemeğinde iftara katılan on bin kişiye seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emeklilerin aldığı maaşların yetersiz olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Emekli kardeşlerimle karşılaştım. Söyledikleri şu; ‘Geçinemiyoruz. Açız.’ Şimdi 10 bin lirayken en düşük emekli maaşı, hele kira da veriyorsa bir emeklinin geçinebilmesi mümkün değildir. İYİ Parti olarak hem kanun teklifi verdik hem de uzun bir zamandır emeklilerimizin dertlerini dile getiriyoruz. Ben 3 sene boyunca esnaf gezdim, esnaf dükkanlarının içinde emeklilerimizin halini gördüm. İYİ Parti olarak hem Meclis kürsüsünde hem de Meclis’in içinde emeklilerimizin dertlerini anlattık. İktidara dedik ki; duy emeklilerin sesini, gereğini yap. Emeklilerimize bir ikramiye verilecek. Emeklilerimize verilen ikramiyenin 7 bin lira olmasını öneriyoruz. Emeklilerimize seyyanen 11 bin lira zam yapılmasını öneriyoruz. Ayrıca en düşük emekli maaşının, asgari ücretin altında olmamasını öneriyoruz. Şimdi emeklilerle ilgili isteğimiz budur. İktidar, bu dediğimizi yaparsa tamam. Biz görevimizi yapmış oluruz. Biz halkın avukatlığını yerine getirmiş oluyoruz bir muhalefet partisi olarak. İktidar da hizmet etme görevini yerine getirmiş olacak.”

Akşener, atanamayan öğretmenler konusuna da değinerek, 100 bin öğretmenin atanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Meral Akşener, “İyi Parti’ye güç verin” diyerek destek istedi. Vatandaşlardan İyi Parti adayını belediye başkanı olarak seçmelerini isteyen dolayı Cumartesi Semt Pazar alanına sığmayan vatandaş yollara taştı. Akşener, “Dürüst bir şekilde çalışacağına inandığımız ve israf etmeyeceğine, çalmayacağına, çaldırmayacağına emin olduğumuz Tuğrul kardeşimizi seçin aynı zamanda da İyi Parti’ye güç verin. Görün 2028’e kadar burada bulanan kardeşiniz, bende Tayyip Erdoğan’a benzedim bak kardeşiniz diyerek. Neyse, bana güç verin, tutun elimden, seçin Tuğrul’u. Kazan oğlum kazan, kazanacaksın inşallah, bugün gördüğümüz, kazanacağını gösteriyor. Dolayısı ile Aksaray’ı, Nevşehir’i aldığımızda inşallah diğer şehirlerimizle birlikte, o güçle görün İYİ Parti 2028’e kadar iktidarın size nasıl hizmet etmesini sağlayacak” dedi.

AKSARAYLILAR DEĞİŞİME İMZA ATACAK!

Aksaray Belediye Başkan adayı Tuğrul Karacaer ise iftar programında yaptığı konuşmada, Aksaraylıların değişim isteğine vurgu yaparak, İYİ belediyecilik anlayışını benimseyeceklerini ve çeşitli projelerle şehri geleceğe taşıyacaklarını belirtti. Karacaer, Aksaraylıların taleplerini dikkate alarak şehirde önemli değişimler yapacaklarını söyledi.

İYİ Parti Aksaray Belediye Başkan adayı Tuğrul Karacaer halka seslenerek şunları söyledi:

Cenabı Allah’ın rahmeti ve bereketiyle yeryüzünü şereflendirdiği bu mübarek Ramazan ayında, sizler de bizim soframızı şereflendirdiniz. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz.. Öncelikle bizleri kırmayarak davetimize icabet eden başta Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi olmak üzere değerli genel merkez yöneticilerimize ve candan aziz bildiğim Aksaray halkına teşekkür etmek istiyorum. Bu mübarek günde, Ramazan ayının manevi atmosferinde sizlerle bir arada olmak, iftar sofrasında sizlerle buluşmak bizlere onur ve mutluluk vermektedir. Hepinizden Allah razı olsun..

Adaylığımızı açıkladığımız günden itibaren çarşıda, pazarda, sanayide, sokakta, işyerlerinizde sizlerle buluştuk. Son olarak “kapı çal gönül al” diyerek başlattığımız ev ziyaretleri kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 26.500 haneyi bizzat ziyaret ettik. Bütün bu ziyaretlerimiz kapsamında bir yandan projelerimizi ve vizyonumuzu anlatarak sizlerden destek isterken diğer yandan da sizlerin belediye hakkındaki düşüncelerinizi, öneri ve şikayetlerinizi dinledik. Seçim gününe kadar da var gücümüzle çalışmaya, sizleri dinlemeye devam edecek, söz verdiğimiz gibi çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız ve önce gönüllere gireceğiz Allah’ın izniyle.

Bütün bu gezilerde hemşerilerimizin bize anlattıkları çok net bir şekilde gösteriyor ki: Aksaray halkı “değişim, değişim, değişim!” diyor. 20 yıldır şehrimizi yöneten zihniyet artık değişsin diyor! 20 yıldır Aksaray’ı koskoca bir köy görüntüsüne mahkûm eden bu zihniyet artık gitsin diyor! 20 yıldır yüzlerce vaat verip yapmayan, halkı seçimden seçime hatırlayan; Aksaray’dan, Aksaraylıdan bihaber bu zihniyeti göndereceğiz diyor.

Ve bu sefer, hiç olmadığı kadar kararlı Aksaray, 4 yıl boyunca yatıp tek bir çivi bile çakmayan, seçim yaklaşırken göz boyama çalışmalarına başlayan bu zihniyete hak ettiği cevabı verecek! Bunları gönderecek Aksaray halkı… Bu şehri yönetmek, bu şehre hizmet etmek ancak ve ancak bu şehrin öz evlatlarının işidir diyerek emaneti emin ellere yani bizlere teslim edecek..

Ve nihayet 1 Nisan sabahından itibaren değişim başlayacak…Göstermelik işlerin, israfın, rüşvetin ve yolsuzluğun yerini şehrimizi geleceğe taşıyacak projeler alacak… Raylı sistem ve altgeçit gibi ulaşım projelerimizle trafik sorununu çözeceğiz.

Maliyetine sosyal konutlarımızla, İYİ Kartımızla, Koopertatif marketlerimizle, ulaşım indirimlerimiz ve sosyal yardımlarımızla emekliyi, ihtiyaç sahibini, engelli vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi gözeten, destekleyen ve hayat pahalılığına karşı vatandaşın yanında duran bir belediye olacağız.

Nostaljik tramvayla, eski sanayinin yerine inşa edeceğimiz Batı Aksaray projemizle, olimpik spor tesislerimizle, yeşil Aksaray projemizle şehrimizin çehresini değişitirecek, Aksaray’ımızı cazibe merkezi haline getireceğiz.

Azmi Milli fabrikamızla, belediye kooperatif marketlerimizle, meslek edindirme kurslarımızla, yapı malzemeleri imalatı projemizle Aksaray’ın sermayesini Aksaray halkının hizmetine sunacağız… Yerli üreticimiz kazanırken, tüketicimiz de tasarruf edecek.
Bizler, bunlar gibi daha pek çok projeyle Aksaray’ı hak ettiği bu vizyona ve hizmetlere kavuşması için, sizlere layıkıyla hizmet edebilmek için bu yola çıktık ve aday olduk! Mevki, makam, para, pul hevesimiz olmadı çok şükür. Bu yüzden göreve geldiğimizde ilk iş olarak belediye başkanlık konutunu boşaltarak orayı gerçek sahibi olduğunu düşündüğümüz şehit ailelerimiz için bir sosyal tesis haline getireceğiz. Ayrıca belediyenin her türlü ihalelerini, gelir giderini ve yapılan yardımları şeffaf bir şekilde haklımızla paylaşacağız.

Unutmayın asıl olan sizlersiniz, asıl olan sizin iradeniz. İyi yönetici ve kötü yönetici arasında tercih yapmak, geleceği şekillendirmek için en büyük, hatta tek fırsat demokratik seçimler. Beğenmediğiniz, çalışmayan yöneticilerden yan gelip yatanlara tepkinizi gösterme zamanı geldi. İnanıyorum ki geçmiş 20 yılına bakarak bundan ders çıkaran Aksaray halkı, evlatlarımızın, torunlarımızın yaşayacağı şehrin kaderini de ona göre belirleyecek, seçimini bizden yana, İYİ belediyecilikten yana kullanacaktır.

İftar programımıza katıldığınız için hepinize tekrar teşekkür ediyor, hayırlı iftarlar ve sonunda da çifte bayram yaşayacağımız hayırlı bir Ramazan ayı geçirmenizi diliyorum.

BİRLİKTE KAZANACAĞIZ!

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen ise programın sonunda yaptığı konuşmada, Aksaraylıların yoğun ilgisinden memnuniyet duyduklarını ve 31 Mart’ta birlikte kazanacaklarını ifade etti. Belgemen, partilerinin Aksaraylıların beklentilerine karşılık vereceğini ve şehri daha yaşanabilir hale getireceklerini vurguladı.

İYİ Parti’nin Aksaray ziyareti, yerel seçimler öncesi şehirdeki siyasi atmosferi hareketlendirdi. Aksaraylılar, adayların projelerini ve vaatlerini dinleyerek tercihlerini belirlemeye çalışıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.