Dolar 32,2549
Euro 34,7116
Altın 2.400,90
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Açık
Aksaray
23°C
Açık
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 21°C
Cts 15°C

Lavanta bahçesi görsel şölene hazırlanıyor

Lavanta bahçesi görsel şölene hazırlanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Kasım 2021 13:39

Aksaray Belediyesi Tarım şehri Aksaray’da ekonomik getirisi büyük olan lavanta bitkisinin Aksaraylı üreticiler içinde yeni bir gelir kaynağı olması adına geçen yıl 20 Bin Metrekare arazi üzerine 16 Bin Lavanta dikimi gerçekleştirmiş ve ilk hasadını yapmıştı. Aksaray Belediyesi gelecek sezonda daha iyi verim elde etmek için lavanta bahçelerinin kışlık bakımını yaptı.

Aksaray Belediyesi’ne ait kullanılmayan boş arazilerde ekimi gerçekleştirilen lavantaların bugünlerde kışlık bakımları yapılıyor. Ülkemiz farklı iklim ve ekolojik koşullarında yetişebilen tıbbi ve aromatik bitkiler arasında gösterilen lavanta bahçeleri, şehrin görselliğine katkı sağlayacak.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuyla alakalı şu görüşlere yer verdi;

“Tarımda bir marka olan şehrimizde aromatik bir bitki olan lavantanın, turizm kadar endüstriyel olarak değerlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl ilk hasadını gerçekleştirdiğimiz verimi ve kazancı yüksek olan lavanta bitkisinin kışlık bakımını yaptık. Gelecek yıl lavanta bahçemizde görsel bir şölene hazırlanıyoruz. Hemşerilerimiz doyumsuz bir manzaranın yanında doğa ve tabiat ile baş başa kalabileceği bir mekan hazırlıyoruz. Ayrıca fotoğrafları severleri, şimdiden davet ediyorum. Çünkü çok güzel kareler yakalayacakları doğal bir alan onları bekliyor olacak” dedi.

Aksaray Belediyesi‘nin son dönemde çalışma alanını genişletip atıl vaziyette arazileri ekip değerlendirdiğini açıklayan Başkan Dinçer, “Aksaray’ımız bir tarım şehri. Ve biz bunu göz önünde bulundurarak üreticilerimizin alternatif ürünlere teşvik ediyoruz. Aksaray’ımız hububat, patates, yonca, çerezlik ayçiçeği, ceviz başta olmak üzere birçok tarım ürününde ilk sıralarda. Artık şehrimiz lavanta ekimi ile adından söz ettirmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.