Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Mamasın Barajı yüzde 28.75 doluluk oranına ulaştı

Mamasın Barajı yüzde 28.75 doluluk oranına ulaştı
Aksaray Anadolu AŞ
15 Nisan 2023 12:05

Aksaray’da kış aylarının yağışsız ve kurak geçmesi ile barajlardaki doluluk oranı düşmüştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son veriler yüzleri güldürdü.

Aksaray’da kış aylarının yağışsız ve kurak geçmesi ile barajlardaki doluluk oranı düşmüştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son veriler yüzleri güldürdü.

Aksaray’ın içme suyu ihtiyacını ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı, 165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olduğu biliniyordu. Kış aylarının kurak gitmesi ile barajda su seviyesi yüzde 18 oranına kadar düştü. Devlet Su İşlerinden edinilen bilgilere göre Mamasın Barajında 46 Milyon Metreküp su oranına ulaşıldığı öğrenildi.

Ülke genelinde yaşanan su krizlerini göz önünde bulundurarak Aksaray’da da tedbir amaçlı bir dizi çalışmalar yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer göreve geldiği günden beri birbirinden farklı birçok projeyi uygulamaya koydu.

Su tasarrufu için şehirdeki asbest borularını bertaraf edildi. Asbest boruların yerine nesil polietilen borular yerleştirildi. Bu sayede hem su kayıp kaçak oranını hem de boru patlamalarının önüne geçildi. Bu çalışmalarla kentte günlük 4 bin metreküp su tasarrufu sağlandı. Kayıp kaçak oranını yüzde 25-30 seviyesinde azaltıldı.

Teknik çalışmaları aralıksız sürdüren Aksaray Belediyesi ekipleri vatandaşlarında su tasarrufu kampanyasına destek vermeleri için farkındalık çalışmaları düzenledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kurak geçen kış aylarında su tasarrufuna dikkat çekmek için düzenledikleri etkinliklere ve uyarılara vatandaşlarında duyarlılıkla yaklaştıklarını söyledi. Başkan Dinçer, evinde iş yerinde suyu gereksiz tüketmeyen vatandaşlara teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.