Dolar 32,5827
Euro 35,0155
Altın 2.461,48
BİST 9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Mekke’nin fethinin 1385. yıl dönümü kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Mekke’nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenledi..

Mekke’nin fethinin 1385. yıl dönümü kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ocak 2016 21:32

Mekke’nin Fethi’nin 1385. yıl dönümü Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. Programa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karahancı, Serdar Baydar, AGD Şube Başkanı Sait Çelebi, daire ve şube müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda katılımcılara ayrıca olarak 1 Nisan Vizyona girecek olan ‘Somuncu Baba – Aşkın Sırrı’ filmin fragmanı izlettirildi. Açılış konuşması Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Sait Çelebi yaptı. Çelebi, Mekke’nin fethinin güven, sabır, zafer ve kurtuluş olduğunu ifade ederek davetlerini kırmayıp programa katılanlara teşekkür etti.

Mekke’nin fethi konulu programda kürsüye çıkan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İslamiyet’in doğduğu şehir olan Mekke’nin İslam orduları tarafından fethedilerek Kâbe’nin kurtarıldığını işaret etti ve Somuncu Baba filmini anlattı. Filmin tamamını izleme fırsatı bulduğunu anlatan Başkan Yazgı, Filmdeki sahnelerde her ayrıntı düşünüldüğü gibi duygu yüklü sahnelerin yoğun olarak işlendiği aktardı. Filmden etkilendiği sahneleri izleyicilere anlatarak 1 Nisan’da vizyona girecek Somuncu Baba filmini, herkesi izlemeye davet etti.

Miniklerin tiyatro gösterisi programa farklı bir renk katarken kürsüye konuşmacı olarak Psikohekim ve yazar Abdülaziz Yılmaz davet edildi. Aynı zamanda psikolog olan Abdülaziz Yılmaz, “Bugün burada Mekke’nin müşriklerin elinden nasıl alındığı değil de Mekke’yi fetheden motivasyonu konuşacağız. Burada anlatacaklarımız Mekke’nin fethini kutlamaktan ziyade Romanın fethedileceğini hatırlatmak ve Mekke’nin fethinden güç alarak o heyecanı canlandırmaktır” dedi.

Mekke’nin fethi sağlayan motivasyonun temelleri Musa’nın Nil nehri geçmesiyle atıldığını anlatan konuşmacı Abdülaziz Yılmaz, İslama olan teslimiyet, fedakârlık ve çalışmanın bu kutlu fethi getirdiğini söyledi. Ve biz Müslümanların bu Mekke’nin fethini gerçekleştiren Motivasyonu çok iyi anlamamız gerektiğini belirtti. AGD’nin düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Başkan Yazgı verirken program yazarın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.