Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Vali Ali Mantı’dan Eskil ve Sultanhanı ilçelerine ziyaret

Vali Ali Mantı’dan Eskil ve Sultanhanı ilçelerine ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
27 Kasım 2018 19:48

Aksaray Valisi Ali Mantı Eskil ve Sultanhanı ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Eskil ilçesini ziyaret eden Vali Ali Mantı beraberinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ, jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Eskil İlçe ziyaretine Kaymakamlık ziyareti ile başladı.

İlçe Kaymakamı Kübra Karaalioğlu ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Valimiz Ali Mantı’ya öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Kaymakam Kübra Karaalioğlu’ndan ilçe hakkında brifing alan Vali Ali Mantı, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığına da ziyarette bulundu.

Vali Ali Mantı ziyaretlerde yaptığı açıklamada; herkesin enerjisini Aksaray için harcaması gerektiğini söyledi. Muhtarlar, İl Genel Meclis Üyeleri ayrım gözetmeksizin bütün siyasi partiler ile el birliği içinde Aksaray için çalışmaya gayret göstereceklerini vurgulayan Vali Ali Mantı: “Enerjimizi boş yere harcamayacağız. Hep birlikte vatandaşlarımızı memnun edecek işler yapmak için gayret göstereceğiz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak sorunları çözeceğiz” dedi.

İlçe merkezindeki parkta vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet eden Vali Ali Mantı daha sonra İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Niyazi Alçay’dan belediye hizmetleri hakkında bilgi alan Vali Ali Mantı İlçe Adliyesini ziyaret ederek Cumhuriyet Savcıları ve Hâkimlerle görüştü. Vali Ali Mantı daha sonra ilçe Ziraat Odası Başkanlığında köy muhtarları ile tanışma toplantısına katıldı. Muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Ali Mantı daha sonra Eşmekaya Beldesini ziyaret etti.

Eşmekaya İlkokulunda KOP projesi kapsamında yaptırılan ‘Z’ Kütüphanesi açılış törenine katılan Vali Ali Mantı beraberindeki heyet ile Eşmekaya İlkokulu ve Ortaokuluna yaptırılan Spor Salonunun açılışını gerçekleştirdi. Eşmekaya Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Ali Mantı Belediye Başkanı Tayfur Başkan’dan bilgi aldı. Vali Ali Mantı daha sonra Eşmekaya Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek beraberindeki heyet ile askerlerle birlikte öğle yemeği yedi.

Sultanhanı ilçesine ziyaret

Aksaray Valisi Ali Mantı İlçe ziyaretleri kapsamında Sultanhanı İlçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlçe Kaymakamı Murat Karasu, Belediye Başkanı Fahri Solak, ilçe kamu kurumları ve protokol üyeleri ile vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Ali Mantı belde iken İlçe Satatüsü kazanan Sultanhanı’na ilçeliğinin hayırlı olması dileğinde bulundu. İlk olarak İlçe Kaymakamı Murat Karasu’yu ziyaret eden Vali Ali Mantı ilçe hakkında genel bilgiler ve sorunlar hakkında brifing aldı.

Daha sonra İlçe Belediye Başkanı Fahri Solak’ı ziyaret eden Vali Ali Mantı İlçe Belediyesi tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan ve şu anda restorasyonu sürdürülen Sultanhanı hakkında bilgi aldı. Sultanhanı’nı gezerek incelemelerde bulunan Vali Ali Mantı Selçuklu döneminin önemli eserleri arasında bulunan tarihi hanın turizmin hizmetine sunularak en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığını söyledi.

Vali Ali Mantı daha sonra ilçenin önemli geçim kaynaklarından olan halı restorasyon atölyelerinden birisinde incelemelerde bulundu. Restorasyonu yapılan halıların özellikleri ve yapılan işlemler hakkında bilgi alan Vali Ali Mantı İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Millet Kıraathanesi’nde vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Ali Mantı daha sonra Türkiye’nin önemli yatırımları arasında bulunan Tuzgölü Doğalgaz Depolama Tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. BOTAŞ ve Çinli firma yetkilerinden bilgi alan Vali Ali Mantı projenin önemine dikkat çekerek doğalgazın açılan mağara kuyularda depolanarak ihtiyaç halinde buradan dağıtımının yapılacağını bu projenin büyük ve önemli bir proje olduğunu belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.