Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Vali talimat verdi: Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruluyor

Vali talimat verdi: Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruluyor
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2022 21:31

Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile Aksaray Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin kurulması kararlaştırıldı.

Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile Aksaray Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin kurulması kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında İlçe Kaymakamları, Aksaray Belediye Başkan Yrd. , İlçe ve belde belediye başkanları katılımıyla düzenlenen toplantıda Aksaray genelinde sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımı ile ilgili faaliyetlerin bütüncül bir yaklaşım içerisinde ve tüm il genelinde daha etkin yürütülmesi, tüm Kamu Kurumlarını da aktif hale getirecek ‘Can Dostu Aksaray’ mottosuyla Aksaray Valiliği tarafından 25.11.2022 tarih ve 2022/2 sayılı Genelge’de belirtilen konular değerlendirilerek sokak hayvanlarının bakımı, toplanması ve kısırlaştırılması gibi faaliyetlerin organize bir şekilde çözümü için yerel yönetimlerin üye olacağı birliğin kurulmasının uygun olacağı ortak görüşte ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Musa Bozkurt tarafından yapılan sunumda 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun Sokak Hayvanlarının Rehabilitasyonu ile ilgili Yerel Yönetimlere Verdiği Sorumluluklar hakkında bilgi verildi.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç Birlik’ten kuvvet doğacağını, Birlik tüzüğünün hazırlandığını, tüm il genelinde hizmet verecek olan Birlik ile koordinasyon sorununun çözüleceğini, kaynak kullanımı, personel ve araç hususunda da daha verimli şekilde çalışılacağını belirtti.

Toplantıda kurulan birliğe üye olunması için tüm belediyeler ve İl Özel İdaresi meclislerinden karar almaları istendi. Toplantı katılımcıların hayırlı olsun temennileri ile sona erdi.

Yerel Yönetimlerin Meclis Kararlarını aldıktan sonra birlik tüzüğünün ilgili Bakanlık aracılığına Cumhurbaşkanlığına, müteakiben yayımlanmak üzere Resmi Gazeteye gönderileceği bildirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.