Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ahilik Komitesi Başkan Yazgı’yı ziyaret etti

Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan Başkanlığındaki Ahilik Komitesi heyeti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti..

Ahilik Komitesi Başkan Yazgı’yı ziyaret etti
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mayıs 2016 00:47

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı 13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan Ahiliğin ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas aldığını kaydetti.
Esnaf ve sanatkârlığı meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan Ahilik kültürünün Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynadığını vurgulayan Başkan Yazgı, sözlerini şöyle sürdürdü “Bizlerde esnaf kökenli olduğumuz için esnaf bayramının bizler için ayrı bir değeri ayrı bir önemi vardır. Esnaflarımız olmazsa olmazlarımızdır. Esasında kültürleri geliştiren medeniyetleri oluşturan esnaflarımızdır. Osmanlı döneminde ahilik teşkilatı, yönetim teşkilatı, seyfiye sınıfları, kalemiye sınıfları bulunuyordu. Bunların en önemlisi ahilik teşkilatıdır. Esnaf sınıfında olmazsa olmazı Ahlak konusudur. Bu Ahlak kültürünü biraz daha canlandırmak, yaşatmak için elimizden gelen ne varsa bunu yapmak zorundayız. Şimdi Ahilerin yapmış olduğu görevleri odalar devam ettiriyor. Odalar ile belediyemiz ve valiliğimiz arasında uyumlu bir çalışmamız var. Amacımız esnaflarımızın rahat edebileceği hayat oluşturmak. Bizler zaten göreve geldiğimiz günden beri esnaflarımızla istişare ederek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Birçok icraatları mızı esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla konuşarak gerçekleştirdik. Şehri birlikte yönetmek bize ayrı mutluluk veriyor. Bu vesileyle tekrar tüm esnaflarımızın Ahilik haftasını kutluyorum”

Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ise; Ahiler Haftası’nın her yıl kutlandığını, Aksaray belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın da çok büyük katkısı olduğunu ifade ederek Başkanın bu konuda her zaman gereken desteği sağladığını kaydetti.

Doğan Ceylan “Ahilik Haftası’nın bu sene 29’cusunu kutluyoruz Sayın Belediye Başkanımızın çok büyük katkıları olmuştur. Bizler esnaflarımızın bu kültüre uymaları için her yıl mayıs ayında böyle bir organize gerçekleştiriyoruz. Ahilik yalnız esnaf olmak değil, güzel ahlak ile ahlaklanmak anlamına gelen bir teşkilattır. Bu kültüre Aksaray’ımızda da her yıl bir nebze olsun katkımız olsun istiyoruz. Geçmişimizi hatırlatalım o günkü esnaf ve sanatkârın ahlakıyla esnaflık yapalım diye böyle bir haftayı kutluyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımıza, Aksaraylı hemşerilerimizde bu kutlamamıza katılmalarını istiyorum” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.