Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kavuşuyor

Deniz Kurtoğlu / haberaksaray.com
20 Ağustos 2016 18:40

Uzun süre üzerinde çalıştığımız Aksaray Devlet Hastanesi ve bağlı birimlerinin Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kullanılabilmesi için sağlık bakanlığı ile yapılması gereken protokol çalışmaları tamamlandı.

Nüfusu 750.000‘in altında olan kentlerdeki tıp fakültelerinin yeni hastane yapmasına İzin verilmiyordu. Bu durumda o kentte bulunan Sağlık Bakanlığı‘na bağlı devlet hastanesi ve bağlı birimlerin tıp fakültesinin eğitim ve araştırma hastanesi olarak kullanılması için bir protokol yapmak gerekiyordu.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi‘ninde böyle bir sorunu vardı.

Bu protokol sözleşmesi sağlık bakanlığı tarafından onaylanarak Aksaray valiliğine gönderildi.

Kısa zaman içerisinde Aksaray Valiliği, Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü ve Aksaray Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Aksaray Devlet Hastanesi ve bağlı birimlerinin Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nin eğitim ve araştırma hastanesi olarak kullanılmasına imkan sağlayan protokolünü imzalayarak uygulamaya koyacak.

Elbette Tıp Fakültemizin ileri bir seviyeye gelmesi için daha yolun başındayız ve yapılacak çok işimiz var.
Aksaray Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nin hızla gelişebilmesi için ihtiyacı olan akademik personelin ve teknik ekipmanın tamamlanabilmesi için de çalışmalarımız devam edecek.

İnşallah Aksaray’da profesörler doçentler yardımcı doçentler ve asistanlar olacak. Bundan sonrada Aksaray Tıp Fakültesi Hastane hizmetleri noktasında tam manası ile faaliyete geçmiş olacak.

Artık Aksaray’da eksik olan branşların tamamlanması ve eksik olan tedavilerin yapılabilmesi mümkün olacak.
Ayrıca Tıp Fakültesinin öğrenci alabilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz.

İnşallah yakında üniversite kampüsü içerisinde tıp fakültesi derslikleri olarak düşünülen binaya levhayı takacağız.
Gelecek eğitim öğretim dönemi itibarı ile tıp fakültemizin öğrenci alabilmesini planlıyoruz.

Aksaray Tıp Fakültesi‘nin öğrenci alabilmesi ve eğitim araştırma hastanesindeki akademik kadrolarının tamamlanması, Aksarayımızın hem ekonomisine destek olacak hem de Aksaray’daki sağlık sorunlarından çözümünde çok büyük katkı sağlayacaktır.

14 yıllık Ak Parti iktidari Türkiye ve Aksaray için çok büyük yatırımlar yaptı. Aksaray Üniversitesi ve son dönemde Aksaray Tıp Fakültesi de bunlardan biridir. Şehrimizin gelişmesinde ve büyümesinde bu yatırımların ne kadar büyük katkı sağlayacağı gelecek dönemlerde daha iyi anlaşılacak.

Tıp Fakültemizin eğitim araştırma hastanesi Aziz hemşerilerime ve Aksarayımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Aksaraya hizmet yarışında kutsal bayrak şu anda bizlerde. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde elimizden gelenin en iyisini yaparak bizden sonra geleceklere bu şerefli bayrağı teslim etmek için çalışıyoruz.

Aziz milletimiz kıyamete kadar varolsun. vatanımız sağolsun.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Doç.Dr.Mustafa SERDENGEÇTİ – Aksaray Milletvekili

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.