Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ASÜ Webometrics 2017 sıralamasında 4 basamak yükseldi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, genç yaşına rağmen ASÜ’nün hızlı şekilde büyüdüğünü ve son derece önemli başarılara imza arttığını söyledi.

ASÜ Webometrics 2017 sıralamasında 4 basamak yükseldi
Aksaray Anadolu AŞ
9 Şubat 2017 12:26

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, genç yaşına rağmen ASÜ’nün hızlı şekilde büyüdüğünü ve son derece önemli başarılara imza arttığını söyledi.

“Webometrics 2017 Yılı Ocak Ayı Üniversiteler Sıralaması” açıklandı. Buna göre ASÜ Türkiye gelinde 65, dünya genelinde ise 2793’üncü sırada yer aldı. 2016 yılı Temmuz ayı Türkiye listesinde 69’uncu sırada yer alan ASÜ, 6 ay içinde 4 basamak birden yükselme başarısı gösterdi. İlgili liste, dünya çapında 24 binden fazla yükseköğretim kurumunun web paylaşımlarının incelenmesinin ardından ilk 12 bin üniversitenin sıralanmasıyla oluşuyor. İspanya’daki en büyük araştırma merkezi olan Ulusal Araştırma Kurumu’nun, Cybermetrics Laboratuvarı’ndaki çalışmalarına dayanarak bu listeyi oluşturduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Liste, üniversitelerin alan adlarına (web) dayalı bir şekilde hazırlanıyor ve sıralama yüzde 10 mevcudiyet, yüzde 50 görünürlük, yüzde 10 açıklık/şeffaflık ve yüzde 30 seçkinlik/başarı kriterlerine göre oluşuyor. Araştırmacıların çalışma kalitesini ve sayısını artırmak, başka araştırmacıların erişimine sunulacak şekilde internet ortamında yayınlanmasını teşvik etmek amacıyla yapılan bu sıralama, ülkelerin akademik performanslarının dünyada var olan eğilimle ilişkisini görmelerini sağladığı için ayrı bir önem taşımaktadır” dedi.

Rektör Şahin, elde edilen başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve başarılı çalışmaların devamını diledi..

YORUMLAR

  1. Zıkkımın Kökü dedi ki:

    Memleket profesör cenneti, elle tutulur bir buluş yok. Herkes koltukçu…