Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Çiftçilere 4 bin 510 adet meyve fidanı dağıtıldı

Aksaray’da meyveciliğin geliştirilmesi, çiftçilerin gelirlerinin arttırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında çeşitli türlerde 4 bin 510 adet meyve fidanı dağıtımı yapıldı..

Çiftçilere 4 bin 510 adet meyve fidanı dağıtıldı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2016 21:28

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Şeref Ataklı, “Kapama meyve bahçelerinin sayısını ve büyüklüğünü arttırmak istiyoruz” dedi.

Çiftçilerin Meyve ekimine uygun olan arazilerinde kapama meyve bahçeleri oluşturmalarını teşvik ederek desteklediklerini ifade eden Vali Ataklı; İl Özel İdaresinden meyve ve sebzecilik için 550 bin TL bütçe ayırdıklarını belirterek çiftçilere sağlanan fidan desteğinin devam edeceğini söyledi.

Vali Şeref Ataklı: “Kapama meyve bahçelerinin sayısını ve büyüklüğünü artırmak istiyoruz”

Aksaray’da iklim şartlarına uygun şekilde ceviz ve diğer meyve çeşitlerinin üretimini arttırmak için çalışmalarını devam ettiğini vurgulayan Vali Ataklı: “Çiftçilerimize bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. 4 bin 510 adet çeşitli türlerde fidan dağıtılıyoruz. 9 çiftçimiz ceviz, badem, kiraz, elma ve bağ türlerinde kapama meyve bahçesi oluşturmuş olacak. Bu durumda ekonomik olarak ilimize önemli bir katkı sağlayacağını önümüzdeki zaman içinde göreceğiz. Biz başta ceviz olmak üzere meyve bahçelerinin sayısın ve büyüklüğünü arttırmak istiyoruz. Özel idare olarak çiftçilerimiz desteklemeye her zaman devam edeceğiz’ dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun da Vali Şeref Ataklının destek ve tavsiyeleri ile örnek meyve bahçeleri yapıldığını belirterek, çiftçilerime bu anlamda örnek olacak bu bahçeler sayesinde teşvik ve yol gösterici olacaklarını belirtti. Ayrıca Fidan dağıtımında çiftçilerden çok cüzi miktar para alındığını, geri kalan bütün masraflarnı İl özel İdare bütçesinden karşılandığını belirtti.

Konuşmaların ardından hak sahibi çiftçilere fidanları Vali Şeref Ataklı, İl Genel Meclis Başkanı M. Muammer Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Esat Zengin tarafından dağıtıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.