Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Hayvancılık ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı açıldı

Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nın resmi açılış töreni büyük bir coşku ile gerçekleşti. Törenin ardından ise 200 bin lira değerindeki hediyeler sahiplerini buldu

Hayvancılık ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Ağustos 2017 21:27

Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nın resmi açılış töreni büyük bir coşku ile gerçekleşti. Törenin ardından ise 200 bin lira değerindeki hediyeler sahiplerini buldu

Aksaray Tarım Platformu önderliğinde ve Elit Fuarcılık Hizmetleri organizasyonu ile Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nın resmi açılış töreni Aksaraylıların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Törene, başta Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti’nin yanı sıra Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin katıldı. Ayrıca tören alanına Tarım Platformu üyeleri; Aksaray İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı ve Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Aksaray Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, Aksaray Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, Aksaray Tar-Koop Başkanı Cuma Kürkçü, Aksaray Hay-Koop Başkanı Mehmet Noyan tam kadro olarak katılırken sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, birlik başkan ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda Aksaraylı katıldı.

Tören şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törende açılış konuşmasını Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök yaptı. Özkök, gerçekleştirilen fuar ile Aksaray’ın tarım ve özellikle hayvancılık noktasında çok önemli bir ilke imza attığını ifade ederek, “Türkiye’nin büyüyen ve gelişen yüzü Aksaray’ımızda bir ilki daha gerçekleştirmenin büyük mutluluğu içerisindeyim. Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı nüfusunun %80’ine yakınının tarım ve hayvancılıkla geçindiği Aksaray için çok önemli bir organizasyon oldu. Bu fuar ile bizler başta yoncamız olmak üzere tarım ve hayvancılık noktasında Aksaray’ın ne kadar geliştiğini, bir dünya markası olma yolunda nasıl ilerlediği tüm Türkiye ve dünyaya duyurma fırsatı bulduk. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Özkök’ün ardından söz alan Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun da gerçekleştirilen bu fuarın Aksaray için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bu tarz organizasyonlar Aksaray için büyük önem taşıyor. Aksaray artık tarım ve hayvancılığı bilinçli ve akıl yolu ile yapıyor. Tarım ve hayvancılığı verilen destek ve kuruluşlarımızın çabaları ile Aksaraylı köylülerimiz ve çiftçilerimizin üretimi artıyor” diye konuştu.

Törende Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti de söz alarak özellikle Aksaray’daki su sorununun en kısa sürede çözülmesi için Hükümet nezdinde yapılması gereken ne varsa yapıldığını söyledi. Törende son konuşmayı ise Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan yaptı. Bayhan yaptığı konuşmada Aksaray’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında verilmesi gereken tüm desteği sağladıklarını ifade ederek fuar için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri toplu olarak açılış kurdelesini keserken yapılan plaket törenin ardından stantlar gezildi.

200 bin liralık ödüller sahiplerini buldu

Fuar’ın ikinci gün etkinliklerinde ayrıca En Güzel Koyun, En Güzel Koç ve En Güzel Kuzu yarışması da yapıldı. En İyi Koyun Kategorisinde Muhammet Zengin’in koyunu 1’inciliğe, İklime Gökçe’nin koyunu 2’inciliğe, Ahmet Çınar’ın koyunu 3’üncülüğe ve Bünyamin Demiryürek’in koyunu 4’üncülüğe layık görüldü.

En İyi Koç kategorisinde ise Ahmet Çınar’ın koçu 1’inciliğe, Aşır Arık’ın koçu 2’inciliğe, Refik Çal’ın koçu 3’üncülüğe ve İsmail Çağlar’ın koçu 4’üncülüğe layık görüldü.

En İyi Kuzu kategorisinde de Hasan Aydın’ın kuzusu 1’inciliğe, Bünyamin Demiryürek’in kuzusu 2’inciliğe, İsmail Çağlar’ın kuzusu 3’üncülüğe ve Aşır Arık’ın kuzusu 4’üncülüğe layık görüldü.

Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nın ikinci günü etkinliklerinde ayrıcı En İyi Yonca Yarışması kapsamında da ödüller sahiplerini buldu. Bu kategoride de 1’inci Yakup Böğe, 2’inci Adem Kılıç, 3’üncü Ahmet Sarı ve 4’üncü Yılmaz Darılmaz oldu.

Yarışmalar kapsamında toplam değeri 200 bin liralık hediye de dağıtılırken ayrıca fuar ziyaretçilerine de sürpriz hediyeler verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.