Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Kitap Fuarı görkemli bir törenle hizmete açıldı

Aksaray Belediyesi tarafından herkes kitap okusun diye tarihinde ilk kez düzenlenen 1. Kitap Günleri adlı kitap fuarı görkemli bir törenle hizmete açıldı..

Kitap Fuarı görkemli bir törenle hizmete açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Nisan 2017 01:51

Aksaray Belediyesi tarafından herkes kitap okusun diye tarihinde ilk kez düzenlenen 1. Kitap Günleri adlı kitap fuarı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

15 Temmuz Mili İrade Meydanında 150 bin kitap ve 50 civarında ünlü yazarın katıldığı kitap fuarının açılışına; Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve sivil toplum örgütleri başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Aksaray Valisi Aykut Pekmez, “İlk Kez düzenlenen Kitap günleri ile Aksaray’ımızda bir ilki gerçekleştireceğiz. Kitapların ve okumanın önemini anlatmaya kelimeler yetmez. Bu kitap fuarına geldiğinize göre zaten sizler bu önemi kavramışsınız. Aksaray geçmişine ve yetiştirdiği âlimlere baktığımızda okuma ve kitap noktasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu görüyoruz. Allaha şükür ki bugünlerde de günümüzde de bu özelliğini sürdürüyor. Aksaraylılarımız ve gençlerimize baktığımızda kitaba önem verdiklerini görüyoruz. Ben kitapla ve yazarlarla halkımızı buluşturduğu için sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu kitap fuarı geleneksel hale gelecektir. Ben bu kitap günlerimizin 9 gün boyunca dolup taşacağına inanıyor ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “ Aksaray’da bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Tam 9 gün sürecek olan Kitap okuma günlerinde yaklaşık 150 bin kitap okuyucularla buluşacak. 50 yakın yazarımız burada söyleşi yapacak. Aksaray’ımızda kitapla dolu günleri başlatıyoruz. Bizler ikinci Kılıçaslan’ın izinde giden insanlarız. Mührümüz ve sembolümüzle başladığımız çalışmayı ilim şehri yapmak maksadıyla da devam edeceğiz. Bunun en güzel göstergelerinden bir tanesi de kitap günlerimiz olacak. Aramızda olan çok değerli yazarlarımız var. Sinan Yağmur, Venhar Sağıroğlu, Ahmet Turgut, Mahmut Ulu, Mehmet Karaman gibi Aksaraylı yazar kardeşlerimizde buradalar.

Sayın valime, milli eğitim müdürüme, il kültür müdürüme ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. sizlerde biliyorsunuz ki medeniyet okumayla gelişir. Medeniyeti tekrar inşa etmek, ihya etmek okumayla olur. Buradaki yoğunluk ve coşku şunu gösteriyor ki, bu kitap günlerimiz bir değil birkaç sefer daha, hatta geleneksel hale getirilebilen bir çalışma olacak. 9 gün boyunca sürecek olan bütün etkinliğe tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve beraberindeki protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile birlikte fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın sonrası protokol üyeleri çadırdaki kitap stantlarını bir bir gezerek incelemelerde bulundu.

Kitap Günlerinin ilk gününde Yazarlar, Sinan Yağmur, Venhar Sağıroğlu, Ahmet Turgut, Mahmut Ulu, Mehmet Karaman okurlarıyla buluşarak hem söyleşi yaptılar hem de kitaplarını imzaladılar.

Aksaraylı kitap seveler, Aksaray’da ilk kez düzenlenen bu büyük organizasyondan dolayı Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibine teşekkür ettiler..

YORUMLAR

  1. Mehmet BÜLBÜL dedi ki:

    Aksarayın acil bir kongre,sergi, fuar alanına ihtiyacı vardır. İş merkezi yapıp durmakla bi yere varamayız, çadırda pazar alanında fuar yapmak yakışıyormu Aksaraya