Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Otomotivin duayen ismi Mustafa Koluman vefat etti

Mercedes-Benz’in en büyük bayilerinden, Mercedes-Benz Türk A.Ş.nin ortaklarından, Koluman Holding’in kurucusu Mustafa Koluman, 85 yaşında hayatını kaybetti..

Otomotivin duayen ismi Mustafa Koluman vefat etti
Aksaray Anadolu AŞ
10 Temmuz 2016 20:16

Mercedes-Benz Türk A.Ş.nin ortaklarından, Koluman Holding’in kurucusu Mustafa Koluman, 85 yaşında vefat etti. Merhumun cenazesi 11 Temmuz’da Koluman Tarsus/Yenice üretim tesislerinde yapılacak törenin ardından Mersin Muğdat Camii’ndeki öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Mersin Büyükşehir Asri Mezarlığı’na defnedilecektir.

Mustafa Koluman,1965 yılında mümesillik ve ithalat alanında çalışmak üzere Koluman şirketini kurmuştur. 1984 yılında Mercedes Benz Türk A.Ş.’nin Türkiye’deki yeniden yapılanması sürecinde Aksaray Kamyon Fabrikasının kuruluşuna ön ayak olmuştur. İlerleyen yıllarda kamyon fabrikasının ilave yatırımlar ile kapasitesinin artırılmasına da önemli katkılarda bulunmuştur.

İLK 100 ARASINDA

Avrupa’nın birçok lider markasından know-how transferi yapmak suretiyle başlamış olduğu üretim hamlesine 2010 yılından itibaren ‘KOLUMAN’ markası ile devam etmiştir. Şirket geçtiğimiz günlerde 2018 yılına kadar tamamlayacağı 100 milyon euroluk Tarsus fabrika tevzi yatırımını basına açıklamıştı.

Kurucusu olduğu şirketlerden Koluman Motorlu Araçlar A.Ş. Forbes dergisinin Türkiye’nin 2015 yılı ilk 500 büyük özel şirket sıralamasında 91.sırada yer alıyor.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE ÇIĞIR AÇTILAR

1965 yılında mümessillik ve ithalat alanında çalışmak üzere kurulmuş bir şirket olan KOLUMAN, bugün motorlu araçlar, inşaat ve mühendislik, pazarlama ve ticaret alanlarını kapsayan geniş bir alanda faaliyet göstermektedir. KOLUMAN, 1984 yılında Otomarsan’a ortak olarak, Mercedes-Benz’in Türkiye’de yeniden yapılanması sırasında, ülkemizin otomotiv pazarında önemli bir sorumluluk almıştır.

Firmamızın , Mercedes-Benz Türk A.Ş’ in Türkiye ana bayilerinden biri olup, Mercedes ve Chrysler marka araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini vermesinin yanı sıra, araç üst yapısı ve montaj işleri de yapmaktadır

MUSTAFA KOLUMAN KİMDİR

Mustafa Koluman, 1965 yılında mümesillik ve ithalat alanında çalışmak üzere Koluman şirketini kurmuştur. 1984 yılında Mercedes Benz Türk A.Ş.’nin Türkiye’deki yeniden yapılanması sürecinde Aksaray Kamyon Fabrikasının kuruluşuna ön ayak olmuştur. İlerleyen yıllarda kamyon fabrikasının ilave yatırımlar ile kapasitesinin artırılmasına da önemli katkılarda bulunmuştur.

Avrupa’nın birçok lider markasından know-how transferi yapmak suretiyle başlamış olduğu üretim hamlesine 2010 yılından itibaren ‘KOLUMAN’ markası ile devam etmiştir. Şirket geçtiğimiz günlerde 2018 yılına kadar tamamlayacağı 100 milyon euroluk Tarsus fabrika tevzi yatırımını basına açıklamıştı. Kurucusu olduğu şirketlerden Koluman Motorlu Araçlar A.Ş. Forbes dergisinin Türkiye’nin 2015 yılı ilk 500 büyük özel şirket sıralamasında 91.sırada yer alıyor.

YORUMLAR

  1. Bir Vatandaş dedi ki:

    Allah Rahmet eylesin