Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Sağlık İl Müdürlüğüne yine atama yapıldı!

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü tarihi bir atama dönemi yaşıyor..

Sağlık İl Müdürlüğüne yine atama yapıldı!
Aksaray Anadolu AŞ
27 Kasım 2016 23:01

Geçtiğimiz günlerde çeşitli şaibelere yol açan Aksaray İl Sağlık Müdürlüğüne iki kez atama yapılmasına rağmen, İl sağlık müdürü görevine başlayamamıştı.

Aksaray İl Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğüne yine bir müdür ataması yapıldı.

Bir süredir Müdürlük koltuğu boş olan Aksaray İl Sağlık Müdürlüğüne ilk olarak Sakarya İl Sağlık Müdürü Bilge Kağan Kaya atanıp aynı gün eski görevine iade olması ve iddiaya göre bu atamadan ne Aksaray teşkilatının ne de Vekillerimizin haberinin olmaması Aksaray kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmuştu.

Bu garip atamadan sonra İl Sağlık Müdürlüğüne Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Korkmaz atanmıştı. Çalışmaları ile takdir toplayan ve Aksaray’da sevilen bir isim olan Dr. Ahmet Korkmaz’ın atama haberi kentte ve sağlık camiasında büyük sevinçle karşılanmıştı. Bu sevinç çok sürmeden İl Sağlık Müdürlüğüne yine bir müdür ataması yapıldı.

Aksaray İl Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğüne Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık atandı.

Mahmut Arık sosyal medya üzerinden yayınladığı mesaj ile Bolu’ya veda etti:

 

mahmut-arik-mesaj

Mahmut ARIK Kimdir?

1963 Kahramanmaraş Pazarcık doğumlu olan Dr.Mahmut ARIK, ilk, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra 1982 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 1988 yılında tıp fakültesinden mezun olduktan sonra ilk görev yeri olarak Kahramanmaraş Göksun Tahir Bay Sağlık Ocağında görevine başladı.

Vatani görevini 1990-1992 yılları arasında Ankara Anıtkabir Muhafız bölüğünde tamamladı. Askerlik dönüşü 1992 yılında Pazarcık Devlet Hastanesinde, Başhekim ve aynı zamanda Pazarcık Sağlık Grup Başkanı olarak 2001 yılına kadar görev yaptı. 2001-2002 yıllarında önce Tekir 112 Acil hizmetlerinde, daha sonra da Narlı 112 Acil hizmetlerinde görevlendirildi.

2003-2011 yılları arasında Kahramanmaraş’ta İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Görevi süresince İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü, Yataklı Tedavi Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Çevre Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürlüğü, Özel Tıp Meslekleri Şube Müdürlüğü, Eczacılık Şube Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü, Personel Şube Müdürlüğü sorumluluklarını yürüttü.

2011 yılından itibaren Kahramanmaraş Merkez Ortaseki ASM de Aile Hekimi iken, 3 Şubat 2012 de Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne İl Sağlık Müdürü olarak ataması yapıldı.

Bakanlığımız tarafından 2000 yılında Suudi Arabistan da Hac Sağlık ekibinde görev aldı, 2010 yılında Sudan’ın Darfur bölgesinde Kızılay Hastanesinde görevlendirilerek bu bölgenin insanına sağlık yardımı sunmaya çalıştı.2010 yılı sonlarında kardeş ülke Pakistan da yaşanan sel felaketi nedeniyle Pakistan’ın Belucistan eyaletinde Türk hastanesinde görev yaptı.

Birçok ülkede gönüllü yardım kuruluşları aracılığı ile çeşitli görevlerde bulundu.2004-2005 yıllarında Tayland, Vietnam, Kamboçya ve Myanmar (Burma) da, 2005 yılında Kazakistan ve Kırgızıstan da, 2007 yılında Suriye de çeşitli sağlık hizmetlerinde bulundu.2010 yılı başında Gazze’ye Özgürlük Konvoyu ile Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye sağlık hizmeti sunmak üzere gitti. Mısır’da Türk yardım konvoyuna saldırı esnasında tek hekim olarak yaralıların müdahale ve tedavilerini yaptı. Sağlık malzemelerinin Gazze’ye ulaşmasında bizzat görev aldı.

Kahramanmaraş Afşin-Elbistan termik santralinin çevreye vermiş olduğu; özellikle akciğer kanserleri ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) üzerine etkisi konusunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ekibiyle birlikte yapmış olduğu çalışmalarıyla yine Kahramanmaraş Afşin ilçesi Büyük Tatlar kasabasında yaşanan kanser ve ölüm vakalarının artması üzerine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ekibiyle beraber yapmış oldukları “ASBEST ve Bölge Halkı Üzerine Etkisi” konulu araştırma ve çalışmaları oldu. Bu çalışmalar ULUSLAR ARASI KANSER SEMPOZYUM’unda bizzat kendisi tarafından sunuldu.

Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumların düzenlemiş olduğu 50’nin üzerinde kurs ve sempozyuma katıldı.

AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen AB ülkelerinde Acil Servis Çalışmalarında Hemşirelik ve ATT Uygulamaları projesi ile Belçika, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Almanya da çeşitli sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek gözlemlerde ve incelemelerde bulunmuştur.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü yanında 30 Haziran 2014 yılından itibaren Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğünü de beraber yürütmektedir.

Dr. Mahmut ARIK evli ve bir çocuk babası olup Orta derecede İngilizce, Urduca (tıbbi), Arapça ve iyi derecede OSMANLICA bilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.