Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

1-7 Mart Muhasebe Haftası

Aksaray Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Melih Özan, 1-7 Mart Muhasebe Haftası ile ilgili açıklamada bulundu.

1-7 Mart Muhasebe Haftası
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mart 2017 00:49

Aksaray Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Melih Özan, 1-7 Mart Muhasebe Haftası ile ilgili açıklamada bulundu.

Oda Başkanı Melih Özan yaptığı açıklamada; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır.

Mali Müşavirler Odası Başkanı Melih Özan Muhasebe Haftası dolayısı ile yayınladığı mesajda, muhasebe ve mali müşavirlik hizmetlerinin, ülke ekonomisine ve işletmelere kattığı değerin altını çizerek şunları söyledi:

“Aksaray’ımızın İl oluşu ile aynı günlerde, 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 sayılı Meslek Yasamız ile başlayan mesleğimizde bugün itibariyle 105 bini aşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir, ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler olarak üreten, çalışan, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyoruz. Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan, ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. 27 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz. Günümüzde en çok mevzuatın değiştiği ve adeta her gün mükellefler ile ilgili yeni bir uygulamanın çıktığı bir meslek icra etmekteyiz. İşimiz oldukça zordur. Bu zorluğu daha iyi ifade edebilmek için şunu söylüyorum: Akşamları ışığı yanan bürolara bakınız, mutlaka çoğunluğu meslektaşlarımızın bürolarıdır. Gecemizi gündüzümüze katarak cezaya muhatap olmadan düzgün bir şekilde mükelleflerin beyan ve bildirimlerini ilgili kurumlara aktarmaya çalışıyoruz.

Kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olmamız sebebiyle, toplumsal sorumluluklarımız da bulunmaktadır. Toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak ülkemizdeki ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ayrıca ön muhasebe ve girişimcilik gibi kurslarla gençlerimizin bu alanlarda yetiştirilerek kolayca iş bulmasına/kurmasına yardımcı olmaktayız. İlimizdeki meslektaşlarımızın geçmişten bu yana muhasebe mesleğine katkıları ile ilgili “Aksaray’da Muhasebecilik” kitabımız Ocak 2017’de basılmış, Aksaray’ımızdaki meslektaşlarımıza, stajyerlerimize, kamu kurumlarına ve tüm Türkiye’deki odalara dağıtımı tamamlanmıştır. Ayrıca nisan ayında Ticaret ve Sanayi Odamızla muhasebe kursu düzenleyeceğiz.

Mesleki sorunlarımızın çözümüne yönelik girişimlerimizi TÜRMOB aracılığı ile yetkili makamlar nezdinde sürdürüyoruz. Olumlu şekilde ve işbirliğine dayalı olarak süren ilişkilerle bu alanda önemli sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Çeşitli düzenlemelerde TÜRMOB’un görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi, meslektaşlarımızın verdiği hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacaktır. Bu misyonumuzla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmanın sorumluluğunu taşıdığımızın bilincindeyiz.

Toplumdaki defter tutan ve beyanname veren iş insanı algısını değiştirerek, verdiğimiz hizmetlerin mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde güvenilir işletme danışmanı misyonuyla ekonomimizin önemli bir paydaşı olduğumuzu daha çok hissettirmek istiyoruz. Bu yönde kurumsallaşarak, iş kalitesini arttıran, eğitimle gelişen bir meslek olarak geleceğe hazırlanıyoruz.

Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz.

Bu inançla meslektaşlarımızın, stajyerlerimizin, büro çalışanlarının ve tüm ön muhasebe çalışanlarının Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha güzel günler diliyorum”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.