Dolar 32,5241
Euro 34,8052
Altın 2.423,36
BİST 9.735,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 29°C
Paz 28°C

100 milyon liralık dev projeyle su sorunu çözülüyor

Aksaray’ın içme suyu konusunda yaşadığı problemleri büyük ölçüde giderecek olan proje onay aldı. Toplam 100 milyon lira gibi dev bir bütçeye sahip olan projenin inşaat ihalesine Aralık ayında çıkılıyor..

100 milyon liralık dev projeyle su sorunu çözülüyor
Aksaray Anadolu AŞ
26 Ekim 2015 17:14

İş başına gelirken su konusuyla ilgili kısa, orta ve uzun vade projelerinin olduğunu ve peyderpey bu projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Yazgı, sözünü tuttu. Kısa vade proje kapsamında Mamasın Barajı’ndan su alımını azaltan Başkan, orta vade diye nitelendirdiği projenin uygulamasına da başlıyor. Yaklaşık 1,5 yıldır bu projenin gerçekleşmesi için onlarca ziyaret, inceleme ve temaslarda bulunan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bu konuyla ilgili olarak çok koştuk, çok çalıştık ve işin peşini asla bırakmadık. Allah’a çok şükür, su probleminin çözümünde, Aksaray tarihinde bir ilki yaşamaya başladık” dedi.

Yeni Projeyle Su Konusundaki Sorunlar Çözülecek

Gerek Mamasın Barajı’nın ekonomik ömrünü tamamlamış olması, gerek uzun yıllar su konusunda ciddi ve somut adımlar atılmaması, gerekse iklim şartları ve su kaynaklarındaki verimsizlik gibi pek çok etken nedeniyle, şehirde içme suyu konusunda sorunlar yaşandığını anımsatan Başkan Yazgı, yeni projeyle tüm sorunların ortadan kalkacağını söyledi. Özellikle havaların çok sıcak gittiği yaz döneminde, baraj dibindeki dalgalanma ve alg patlamaları nedeniyle içme suyunun kokusunda ve tadında değişim olduğuna dikkat çeken Başkan Yazgı, “Yeni projemizle sorunları çok büyük oranda çözmüş olacağız” dedi.

Proje Kapsamında Hangi Çalışmalar Gerçekleştirilecek?

Proje kapsamında neler yapılacağından söz eden ve teknik bazı detaylar veren Belediye Başkanı Yazgı, projenin komplike bir çalışma olduğunu ve pek çok detayın bileşimi ile su sorununun çözülebileceğini ifade etti. Proje kapsamında 8 adet su deposu yapılacak ve 11 bin 500 metreküp olan mevcut su kapasitesi 61 bin 500 metreküpe yükseltilecek. Depolarla ana hat ve ana şebeke arasındaki erişimin sağlanabilmesi için, muhtelif çaplarda 41 bin 460 metre isale hattı yapılacak ve 37 bin 150 metre asbest boru değişimi gerçekleştirilecek. Çalışma bu kadala da sınırlı değil. Şehrin ihtiyacı olan saniyede 300 litrelik su, son teknoloji ultrafiltrasyon+ters ozmos arıtma tesisinde, içime en uygun hale getirilecek. Tüm bu çalışmalara ilişkin projelerin hazır olduğunu ve Aralık Ayında inşaat ihalesine çıkılacağını müjdeleyen Başkan Yazgı, “Toplam da 100 milyon lira gibi dev bir bütçeye sahip olan bu çalışmamız Aksaray’ımıza ve insanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Çalışmanın Gerçekleşmesinde Emeği Olanlara Teşekkür

Projenin hayat bulması için Belediye olarak çok çalıştıklarını ancak böylesi büyük projelerin ancak uyumlu çalışan bir ekiple mümkün olabileceğini kaydeden Başkan Yazgı, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Rıza Alaboyun’a, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Cenap Aşçı’ya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili Sayın İlknur İnceöz’e, Kalkınma Bakanımız Sayın Cüneyd Düzyol’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürü Sayın Ali Rıza Diniz’e, DSİ 4 Bölge Müdürü Sayın Mustafa Uzun’a çok teşekkür ediyorum. Onların da katkılarıyla böylesi büyük bir çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Yazgı, sözlerine “Aksaray’ımız hizmetlerin en güzeline layık. Bugünümüz dünden daha güzel, inşallah yarınlarımız da bugünlerimizden çok daha güzel olacak” şeklinde son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.