Dolar 32,5271
Euro 34,8673
Altın 2.484,76
BİST 9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

12 milletvekili 3 yıldır TBMM’de kürsüye çıkmadı!

Tatile giren TBMM’nin 27. döneminde AK Parti’li 10 HDP’li ve MHP’li birer vekil, 3 yılı aşkın zamanda sadece yemin etmek için kürsüye çıktı.

12 milletvekili 3 yıldır TBMM’de kürsüye çıkmadı!
Aksaray Anadolu AŞ
1 Ağustos 2021 18:43

Meclis bir yasama yılını daha tamamladı ve 1 Ekim’e kadar tatile girdi. 7 Temmuz 2018’de başlayan bu dönemde, 3 yılı aşkın zaman dilimi geride kalırken, parlamentodaki 12 milletvekili de ilginç bir istatistiğe imza attı.

AK Parti’li 10, HDP’li ve MHP’li birer milletvekili, yemin ettikten sonra 3 yıldır Meclis Genel Kurulu’nda hiç kürsüye çıkıp konuşmadı. Komisyon toplantılarında da söz almadılar.

İşte o isimler:

Mehmet Özhaseki: 2015’ten bu yana 3 dönemdir AK Parti milletvekili ve Kayseri eski Büyükşehir Belediye Başkanı. Çevre Bakanlığı da yaptı. Ankara Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve kaybetti.

Ali İhsan Yavuz: Sakarya Milletvekili Yavuz, AK Parti’nin Seçim İşleri Başkanlığı’nı yürütüyor. Son 3 yılda kürsüye çıkmadı. Yavuz, 2019’daki İstanbul seçimlerindeki “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu” sözleri ile hatırlanıyor.

Ali İhsan Arslan: Daha çok ‘Mücahit’ ismiyle biliniyor, AK Parti Ankara Milletvekili Arslan partinin kurucularından ve uzun yıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki isim oldu. Yemin töreni dışında kürsüye çıkmadı.

Alev Dedegil: İstanbul Milletvekili Dedegil, AK Parti’nin tecrübeli vekillerinden. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde de bulundu. Dedegil’in hazırladığı kanun teklifi veya soru önergesi de yok.

Harun Karacan: Eskişehir Milletvekili. AK Parti Genel başkan yardımcılığı görevini de yürüttü.

Aziz Babuşçu: İki dönemdir AK Parti İstanbul milletvekili. 8 yıl süreyle İstanbul İl Başkanlığı da yaptı. O da yemin töreni dışında kürsüye çıkmadı.

Murat Baybatur: AK Parti Manisa Milletvekili. Son 3 yılda kürsüye çıkmadı. Meclis’te Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi.

İlknur İnceöz: 2007 yılından itibaren 5 dönemdir AK Parti Aksaray Milletvekili. O da yemin töreni dışında kürsüye çıkmadı.

Muhammed Avcı: AK Parti Rize Milletvekili Avcı, 3 yıl boyunca en sessiz isimlerden biri oldu. Kanun teklifi de hazırlamadı.

Mehmet Altay: AK Parti Uşak Milletvekili Altay, 4 dönem üst üste vekil seçildi. O da kürsüye hiç çıkmayan isimlerden.

İsmet Büyükataman: MHP Bursa Milletvekili Büyükataman, 5 dönemdir üst üste vekil seçiliyor. MHP Genel Sekreteri ve Genel Başkan Devlet Bahçeli‘nin kurmay kadrosundan.

Berdan Öztürk: HDP Ağrı Milletvekili ve muhalefet partisinden vekil olmasına rağmen kürsüye yemin töreni dışında çıkmadı. Hazırladığı yasa teklifi de bulunmuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.