Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

120 Kursiyere Girişimcilik Sertifikası verildi

Aksaray’da Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOSGEB destekleri ile Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) tarafından düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ programına katılan 120 girişimci adayına düzenlenen törenle sertifikaları verildi..

120 Kursiyere Girişimcilik Sertifikası verildi
Aksaray Anadolu AŞ
22 Mart 2016 22:43

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş yaptığı konuşmada sertifikasını alacak girişimci adaylarına örnek olması için Vali Şeref Ataklı’nın hayatını örnek göstererek zorlukların ve yoklukların azimlerini kırmamaları gerektiğini belirterek hayal etmekten ve çok çalışmaktan asla vazgeçmemelerini söyledi.

Vali Şeref Ataklı: “Çalışmak, çabalamak ve gayret etmek herkesin taşıması gereken bir vasfı olmalıdır”

ATSO konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Şeref Ataklı; “Çalışmak, çabalamak ve gayret etmek hepimizin taşıması gereken bir vasfı olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor, çalışmadan bir şey elde edilmiyor. Allah bize bu gücü, kuvveti vermiş, bu doğrultuda ailemizin rızkını kazanmak için çalışmamız, çabalamamız gerekiyor” dedi.

Vali Ataklı, İnsanın değerli bir varlık olduğunu fakat yaptıkları ile bu değerini katlayacağını belirterek, “Bizde okumanın önemli bir değer olduğunu fark ettik ve ailemiz ve öğretmenlerimizin de desteğiyle bu noktaya geldik. Milletimize ve topluma faydalı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Girişimci adaylarına kuracakları işlerinde başarılar dileyen Vali Ataklı, sertifika alan bütün arkadaşların zengin olamayacağını fakat hepsinin belli bir tecrübe elde edeceğini belirterek bu tecrübelerin zamanı geldiğinde paradan daha değerli olabileceğini söyledi.

Sertifika törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, eşi Adile Ataklı hanımefendi, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Defterdarı Uğur Arslan, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, ATSO üyeleri ve kursiyerler katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.