Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

14 ilin valisi uyuşturucu ile mücadele için Aksaray’da toplandı

14 ilin valisi uyuşturucu ile mücadele için Aksaray’da toplandı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Şubat 2024 21:29

Bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kapsamında; Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı Aksaray’da düzenlendi.

Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Ankara Valisi Vasip Şahin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat Valileri ile emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve ilgili birim amirleri katıldı.

Toplantıda, bağımlılık yapıcı madde kullanımı ve bu maddelerle mücadelenin etkin yolları değerlendirilerek, alınan ve alınacak tedbirler ve iş birliği konusu istişare edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; bölge illerinin valilerinin katılımıyla çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

Bağımlılıkla mücadelenin tüm dünyada ülkelerinin sorunu olduğunu belirten Vali Kumbuzoğlu; yeni nesillerin bu tür maddelerden korunmasının önemine dikkat çekti.

Vali Kumbuzoğlu; “Gençlerimizin maddi ihtiyaçları kadar ruhi, fikri, milli ve manevi ihtiyaçlarını da karşılamalıyız. Bizim eksik kaldığımız her alanda, o boşluğu doldurmak için köşe başlarında bekleyen fırsatçıların olduğunu biliyoruz. Emniyet ve Jandarma birimlerimiz, gecelerini gündüzlerine katarak bu tehlikeye karşı büyük ve başarılı bir mücadele veriyorlar. Kendilerine minnettarız. Ancak bu mücadeleyi sadece güvenlik tedbirleri ile kazanamayız. Zira bu bir milli güvenlik meselesine doğru gitmektedir. Seferberlik seviyesinde topyekün bir mücadele gerekmektedir. Mücadelede etkili ve köklü sonuçlar alabilmemiz için vatandaşlarımızın bilinç ve farkındalık seviyelerini yükseltmek zorundayız. Onun için, altını çizerek ifade ediyorum; özellikle öğrenciler, veliler, rehber öğretmenler, okul müdürleri muhtarlar, STK temsilcileri, sağlık birimleri, din görevlileri, üniversite camiası ve öğrenci kulüpleri ile sürekli kontak halinde olmalıyız” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de yaptığı açılış konuşmasında; Aksaray Valiliği ev sahipliğinde yapılan toplantının bölge illeri Valileri ve ilgili paydaşların iş birliğini güçlendirerek bu sorunla etkin bir şekilde mücadele edilmesi için çalışmaların aksayama meydan verilmeden kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Toplantıda daha sonra; metamfetamin ile mücadele kapsamında bölge illerinin olay analizleri ve mücadelede yapılan çalışmaların sunumları yapıldı. Sorun ve önerilerin değerlendirildiği istişarenin ardından toplantı sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.