Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü yaklaşırken çeşitli etkinlikler düzenleniyor..

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Aksaray Anadolu AŞ
11 Temmuz 2017 21:09

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü yaklaşırken çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde 81 ilde aynı anda başlatılan etkinlikler kapsamında ilk program Aksaray şehitliğinde düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Buradaki programda Aksaray Valisi Aykut Pekmez beraberinde AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Pof.Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, il Jandarma Komutan Vekili Yarbay İsmail Beşek, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar ilk olarak Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Emniyet Müdürü Önder Güzel’i kabri başında ziyaret etti. Şehit Güzel ve diğer şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan Vali Pekmez şehit yakınları ile birlikte dua etti.

Etkinlikler kapsamında Karamanoğlu Ulu Cami’nde Mevlid-i Şerif okundu. Vali Aykut Pekmez ve protokol üyeleri daha sonra Aksaray Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemek programında bir araya geldi.

Vali Pekmez: “Vatanı, milleti, bayrak ve ezan için kanını bu ülkeye feda edecek insanımız tarih boyunca oldu. Bundan sonrada olacak”

Vali Aykut Pekmez burada yaptığı konuşmasında; 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini söyledi.

Vali Pekmez: “15 Temmuzların tekerrür etmemesi için tarihimizi unutmamamız lazım. Bin yıldır vatan bildiğimiz Anadolu’dan bizi çıkarmak için her daim oyunlar oynanıyor. Son dönemde de bu oyunların en hainini 15 Temmuz 2016 tarihinde hep beraber yaşadık. Ama Allah’a şükürler olsun ki her zaman vatanı, milleti, bayrak ve ezan için kanını bu ülkeye feda edecek insanımız tarih boyunca oldu. Bundan sonrada olacak. 15 Temmuz akşamında bunu hepimiz yaşadık’ dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Aksaray da ve ülkemizde vatandaşlarımız meydanlara dolarak vatanına sahip çıktığını gösterdiğini belirten Vali Pekmez; “ 15 Temmuz şehitlerimiz başta bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Şehit yakınlarımıza tekrar başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin. Gazilerimize sağlık ve uzun ömür diliyorum’ diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’da yaptıkları konuşmalarda 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını aslan unutmayacaklarını unutturmayacaklarını vurgulayarak; 249 şehit ile hain darbe girişiminde Türk milletinin kahramanlık destanı yazdığını belirttiler.

Programda şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenen Vali Aykut Pekmez; şehit aileleri ve gazileri masalarında ziyaret ederek selamlaştı..

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.