Dolar 32,5708
Euro 35,0052
Altın 2.461,81
BİST 9.884,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

18 yaşına giren ASÜ, üretim odaklı yeni hedeflere ilerliyor

18 yaşına giren ASÜ, üretim odaklı yeni hedeflere ilerliyor
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mart 2024 12:55

2006 yılında kurulan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 18 yaşına ulaştı. Eğitim, araştırma, yayın, bilimsel proje, teknolojik üretim gibi pek çok alanda dikkat çeken başarılara imza atan ASÜ, yeni kuşak üniversiteler arasındaki saygın konumunu daha da derinleştiriyor.

– “Gelişime Emek ve Katkı Veren Herkese Çok Teşekkürler” –

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ASÜ’nün 18’inci kuruluş yıl dönümüne ilişkin bir açıklama yaptı. Gelişmenin, büyümenin ve ilerlemenin bugünden yarına, birdenbire olamayacağını, bunların ancak bir süreç içerisinde gerçekleşebileceğini söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, 18 yıl boyunca kampüste yapılan her işin çok ama çok kıymetli olduğunu vurguladı. Fiziki ve akademik altyapının hazırlanması, bina inşaatlarının tamamlanması, eğitim-öğretim ortamlarının kurgulanması, şehirle ve dış paydaşlarla ortaklık zeminlerinin kurulması… Tüm bu işlerin zaman içinde tamamlandığını ve yapılan her işi ASÜ’nün büyümesi adına atılan kıymetli bir adım olarak gördüklerini dile getiren Prof. Arıbaş, “Üniversitemiz büyük bir sabır, emek, özveri ve gayretle bugünlere geldi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ASÜ’nün kurulmasına, büyümesine, kalkınmasına, yatırım almasına katkı sunan tüm devlet büyüklerimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, valilerimize, belediye başkanlarımıza, rektörlerimize ve emeği olan herkese teşekkürlerimizi iletiyor, sevgi, saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz” dedi.

– “Birikimlerimizi Bölüşerek Etki Alanını Genişletiyoruz” –

ASÜ’nün temel ihtiyaçlarını karşıladığını ve artık akademi başta olmak üzere, sosyal, kültürel ve sanatsal bakımdan yeni bir yoğunlaşma süreci içinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alpay Arıbaş, bilimle endüstrinin bir araya geldiği bu yeni yoğunlaşma döneminin temelinde toplumsal kalkınmanın olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin yerli ve milli hedefleriyle birebir uyumlu yeni bir ufka ilerlediklerini kaydeden Arıbaş, “Tüm birikimimizi sanayicilerimizle, araştırmacılarımızla ve diğer paydaşlarımızla bölüşerek etki alanını genişletmeye gayret ediyoruz. Topluma katkı sağlayabilecek, üretime dönük, katma değeri yüksek yeni projeler ortaya koymak ve bunları kendi sanayicimizle birlikte somut ürüne dönüştürmek konusunda çok değerli adımlar atıyoruz. Heyecanımız çok yüksek” dedi. Bu dönemin en temel farklarından birisinin de öğrencilerin bilimsel çalışmaların merkezinde yer almasına gösterdikleri hassasiyet olduğunu vurgulayan ASÜ Rektörü, “Öğrencilerimiz bizim en büyük gücümüz. Onlar geleceğin araştırmacıları, proje üreticileri, geliştiricileri… Onlar bilimsel projelerin her aşamasında işlerin merkezinde olacaklar” şeklinde konuştu.

Merkezinde gençlerin, bilimin ve evrensel değerlerin olduğu üretim odaklı yeni hedefler doğrultusunda büyük bir azimle çalışacaklarını ifade eden Rektör Arıbaş, “Üniversitemizin 18’inci yıl dönümü kutlu olsun. Bugüne kadar kurumumuzun ilerleyişine katkıda bulunmuş herkese bir kere daha çok teşekkür ediyoruz. Allah yolumuzu aydınlık eylesin. Nice 18 yıllara erişmek dileğiyle..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.