Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

19’uncu Akademik Bilişim’e ASÜ ev sahipliği yaptı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, dünyanın bilişim çağını yaşadığını, bu çağa ayak uydurabilen ülkelerin daha ileriye gidebildiğini ve Türkiye’de bu alanda çok önemli gelişmeler olduğunu belirtti.

19’uncu Akademik Bilişim’e ASÜ ev sahipliği yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Şubat 2017 21:02

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, dünyanın bilişim çağını yaşadığını, bu çağa ayak uydurabilen ülkelerin daha ileriye gidebildiğini ve Türkiye’de bu alanda çok önemli gelişmeler olduğunu belirtti.

– Organizasyon Farklı Kesimleri Bir Araya Getirdi –

19’uncu Akademik Bilişim, ASÜ’nün ev sahipliğinde, İnternet Teknolojileri Derneği ve ULAKBİM’in katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin kurslar bölümü, konferansla tamamlandı. Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin farklı yerlerinden öğrencilerin geldiğini ifade ederek, “Organizasyon gönüllülük esasına dayanıyor. Yaklaşık 2 bin öğrencimize, eğitmenlerimiz gönüllü olarak kurslar verdi; alandaki gelişmeleri anlattı. Kursiyerler bu süre içinde ‘Alanda neler oluyor, yeni neler var?’ sorularına cevap buldular. Ayrıca son 30 yıldır Türkiye’de yaşanılan internet ve bilişim gelişmeleri etraflı şekilde konuşuldu” dedi. Dünyanın bilişim çağını yaşadığını ve bu çağa kendisini uyarlayabilen ülkelerin daha ileriye gidebildiğini söyleyen Şahin, “Yapılan bu organizasyon öğrencileri, akademisyenleri, teknoloji firmalarını bir araya getiriyor ve önemli bir tecrübe paylaşımı da ortaya çıkıyor. Ülkemizde son yıllarda bu alanda yapılan çok önemli çalışmalar var. İnşallah süreç içerisinde çok daha güzel çalışmalarla ülkemiz daha ileri noktalara gidecek” dedi.

– 160 Eğitmen Toplam 2 bin Kursiyere Ders Verdi –

İnternet Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül ise Akademik Bilişimin tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Türkiye’ye internetin 1993 yılında geldiğini, 1995 yılında da internet konferanslarını başlattıklarını dile getiren Akgül, “İnsanları bir araya getirerek Türkiye internetinin sorunlarını konuşup, ona yön vermeye çalıştık. Bunlara ek olarak, 1998 yılında İnternet Haftası kutlanmaya başlandı ve böylece Akademik Bilişimin temelleri atıldı. Amacımız, gittiğimiz şehirlerde bir bilişim fırtınası oluşturmak ve dikkatleri bu alana çekmek” dedi. ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu da, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Akademik Bilişimin Türkiye’de gerçekleştirilen önemli organizasyonlardan birisi olduğunu söyleyen ASÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Şaban Usta ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bu yıl ASÜ’de yapılan organizasyon kapsamında, 46 ayrı konuda, 2 bin kursiyerle başlayan “Bilişim Kursları” tamamlandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Etkinliğimiz 10 Şubat tarihine kadar sürecek. Bu süreç içerisinde akademisyenlerimiz bildirilerini sunacaklar.”

Yapılan konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirildi ve teknoloji firmalarının kurduğu stantlar gezildi. Bilişim Kurslarında 2 bin öğrenciye 160 eğitmen Veritabanı Yönetimi, Özgür Yazılımlar, Siber Mücadele, Kod Yazılımları, Sosyal Medya Okuryazarlığı, Web Uygulamaları, Hesaplama Sistemleri, Ağ Güvenliği, Ağ Yönetimi, Adli Bilişim, 3B Yazıcılar gibi toplam 46 konuda dersler verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.