Dolar 32,5003
Euro 34,7680
Altın 2.489,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Açık
Aksaray
25°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

2 bin 500 kişi iftar sofrasında buluştu

Ramazan ayı dolayısıyla Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen toplu iftar ve mahalle meclisi toplantısı Pamucak ve Büyük Bölcek Mahallesini içine alan Aksaray İl Müftülüğü bahçesinde (parkında) gerçekleşti.

2 bin 500 kişi iftar sofrasında buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
3 Haziran 2017 16:08

Ramazan ayı dolayısıyla Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen toplu iftar ve mahalle meclisi toplantısı Pamucak ve Büyük Bölcek Mahallesini içine alan Aksaray İl Müftülüğü bahçesinde (parkında) gerçekleşti.

Aksaray Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri içerisinde bu yılda binlerce Aksaraylıyı iftar sofrasında buluşturmayı amaçlıyor. Geçen hafta Ereğli Kapı Mahallesinde başlayan Mahalle Meclisi ve İftar programı bu kez Pamucak ve Büyük Bölcek Mahallesi ile devam etti.

İl Müftülüğü önündeki parka düzenlenen iftar programına Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Belediye Meclis üyeleri, Pamucak ve Büyük Bölcek mahalle sakinleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Yaklaşık 2 Bin 500 kişinin katıldığı toplu iftar ve mahalle meclis toplantısına iftar saatinden önce gelen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, masalarda iftar saatini bekleyen vatandaşları tek tek ziyaret ederek sohbet etti. Sohbet esnasında “Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin” diyen Başkan Yazgı, İftardan sonra talep, öneri ve istekte bulunmak isteyen vatandaşların Beyaz Masa platformuna gidebileceğini aktardı.

İftar programı sonrasına vatandaşla hitap eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ramazan ayının bolluk ve bereketi temsil ettiği belirterek “Ramazanın en güzel yanı aynı sofrada buluşmak. Ramazanlar bizlerin kaynaşmasını, birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı vesile oluyor. Aynı apartman yada komşular olarak değil mahalle olarak aynı sofrayı paylaşıyoruz burada. Ben buradan üniversiteden öğrencilerimizi görüyorum. Ramazan boyunca neredeyse her gün bir mahallede olmak üzere programımız sürecek. Ben öğrencilerimizi diğer programlarımıza da davet ediyorum.

Bir diğer yandan bu mübarek Ramazan günlerinde ne yazık ki üzücü şehit haberlerini de alıyoruz. Ben bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sizlerden ülkemizin refahı ve bütünlüğü için dua bekliyorum. Allah yardımcımız olsun ve tuttunuz oruçları kabul etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Mahalle iftarından sonra Beyaz Masa biriminde görevli ekipler, halktan gelen talepleri toplamak üzere alana kurulan çadırda vatandaşların isteklerini kayıt altına aldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.