Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

2. Uluslararası Aksaray Sempozyumu başladı

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi ve Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2’nci Uluslararası Aksaray Sempozyumu, Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı..

2. Uluslararası Aksaray Sempozyumu başladı
Aksaray Anadolu AŞ
27 Ekim 2017 17:45

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi ve Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2’nci Uluslararası Aksaray Sempozyumu, Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı.

120 akademisyenin 114 bildiri ile katıldığı sempozyum programı Geleneksel Türk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Güzelyurt Meslek Yüksekokulu’nun birlikte organize ettiği, 35 akademisyenin katılımıyla düzenlenen “Türk Sanatları Sergisi” de açılışı ile başladı.

Serginin gezilmesinin ardından 2. Uluslararası Aksaray Sempozyumunun açılış töreni gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış törenine Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin sempozyumun açılış töreninde yaptığı konuşmasında Aksaray’ın dünü, bugünü, yarını, tarihi, turizmi, siyaseti, türküsü, el sanatlarının düzenlenen Aksaray Sempozyumu ile bilimsel bir disiplin içerisinde işlemek istediklerini söyledi.

Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sami Yıldız ise Sempozyumun güzel bir boyutunun da, şehirdeki işbirliği olduğunu belirtti. Bu birlik ve beraberliğin her zaman devam etmesi dileklerinde bulunan Yıldız, “Merkezimiz 2015 yılı sonlarında teşkilatlanmasını tamamladı ve farklı etkinlikler düzenledi. Bunlardan birisi şehrimizin yaşayan değerlerinin hayat hikâyelerinin belgeselleştirilmesi ve kitaplaştırılması oldu. Bu çalışmamız devam edecek. Diğer bir çalışmamız ise bugün ikincisi gerçekleştirilen Aksaray Sempozyumu. Bu Sempozyum, Aksaray’ın değerlerinin uluslararası ölçekte tanıtılmasına da vesile olmaktadır.”

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, ilk yıl düzenlenen Sempozyumun şehre önemli katkıları olduğunu belirterek, çeşitli oturumlarda aktarılan bilgilerin ardından -bir akademisyenin de katkılarıyla- Cemaleddin Aksarayi’nin anlatıldığı bir kitap çalışmasını şehre kazandırdıklarını söyledi. İkinci Sempozyumun da verimli geçeceğine inandığını dile getiren Yazgı, “Şehrimiz 10 bin yıllık bir tarihe sahip. Özellikle Âşıklı Höyük bu anlamda çok önemli bir mekân. Kendi tarihimizi, kültürümüzü değerlerimizi en iyi şekilde bilip, genç nesillere aktarmamız gerekiyor. Sempozyum bu bakımdan da önem teşkil ediyor” şeklinde konuştu.

– Açılış Oturumunda Dört Sunum Gerçekleştirildi –

Yapılan konuşmaların ardından açılış oturumu gerçekleştirildi. Başkanlığını Prof. Dr. Kenan Gürsoy’un gerçekleştirdiği açılış oturumunda dört sunum yapıldı. Prof. Dr. Nedim Serinsu “Somuncu Koca Hazretleri ve Oğlu Yusuf Hakiki Bize Ne Söylüyor?” başlıklı bir sunum yaparken, Prof. Dr. Mihriban Özbaşaran “Tarih Öncesinden Tarih Çağlarına Kadar Aksaray Tarihi,” Prof. Dr. Aliye Öztan “Erken Tunç Çağından Roma’ya Aksaray” ve Prof. Dr. Kenan Gürsoy da “Aksaray’ın Tarihteki ve Günümüzdeki Kültürel Önemi” hususlarında bilgiler aktardılar. 3 gün sürecek olan Sempozyum 17 başlıkta 27 oturumla tamamlanacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.