Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

2016 yılında 1824 kişinin katılımı ile 36 eğitim yapıldı

Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2016 yılında birçok alanda başarılı çalışmalara imza attı.

2016 yılında 1824 kişinin katılımı ile 36 eğitim yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mart 2017 00:17

Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2016 yılında birçok alanda başarılı çalışmalara imza attı.

Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2016 Yılında Aile Eğitim Programı Kapsamında “İletişim ve Sağlık” alanında 1824 kişiye eğitim verildi.

2017 yılında ise İlimiz Jandarma Komutanlığında görev yapan er, er baş ve rütbeli askerlere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim” verildi.

Toplumda sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerinin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünün geliştirdiği Aile Eğitim Programı kapsamında, Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2016 yılında 1824 kişinin katılımı ile 36 adet eğitim yapıldı.

Aile Eğitim Programı kapsamındaki eğitimler; Eş Seçimi, Evlilikte İletişim, Çocuk Yetiştirme, Ergen Psikolojisi, Madde Kullanım Riski ve Bağımlılıktan Korunma konularını içermektedir. Eğitimlerimiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim/ Danışmanlık Biriminde görev yapan Aile Eğitim Program Formatörü/ Çocuk Gelişimci Emine BÖCÜOĞLU tarafından verildi.

Bir yıl süre içerisinde, anasınıfı, ilk, orta ve lise çağında çocuğu olan ailelere, Üniversite öğrencilerine, Denetimli Serbestlik kararından faydalanan hükümlülere, sivil toplum kuruluşlarına seminerler aracılığı ile rehberlik ve yönlendirme yapıldı.

Sosyal Hizmet Modelleri konusunda bilgi verilmiş, Bakanlığımızın sunmuş olduğu hizmetler ile ilgili farkındalık oluşturularak Aksaray halkının bilinçlendirilmesi sağlandı.

Ayrıca Müdürlüğümüzün Eğitim Danışmanlık Biriminde görevli meslek elemanları tarafından bireysel başvuru yapan ailelere aile içi iletişim, çocuk gelişimi ve eğitimi, çocuklarda davranış problemleri ve yaklaşımlar, çiftler arası evlilikte iletişim ve boşanma süreci danışmanlığı konularında ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti sunuldu.

2017 yılında ise evliliğe iyi bir başlangıç yapma fırsatı vermek ve sağlıklı evlilik yapmalarını sağlamak için, İlimiz Jandarma Alay Komutanlığında ve ilçe karakollarında vatani görevini yapan er, erbaş ve rütbeli askerlere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim” verilmiştir. Böylelikle eş seçimi, evlilikte iletişim, aile hukuku ve sağlık konularında bilgilendirme yapılmıştır. Ocak ve Şubat aylarında 6 oturumda 102 askere eğitim verildi.

Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil AKTÜRK, Aksaray halkının eğitimler konusunda ihtiyaç analizinin çıkartıldığını ve yıl içerisinde farklı konularda eğitimlere devam edileceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.