Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

2050’de her 100 kişiden 70’i kentlerde yaşayacak

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) ev sahipliğini yaptığı “4’üncü Uluslararası Kentsel ve Çevresel Sorunlar ve Politikalar Kongresi” 20-22 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek..

2050’de her 100 kişiden 70’i kentlerde yaşayacak
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ekim 2016 14:16

Bugün dünya üzerindeki her iki kişiden birinin kentlerde yaşadığını söyleyen ASÜ Rektörü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şahin, kentlerde yaşayan nüfusun da önemli bir bölümünün, birkaç kentte yığıldığına dikkat çekti.

2050 yılına gelindiğinde, her yüz kişiden yetmişinin kentlerde yaşar hale geleceğini söyleyen Şahin, “Bu gelişmeler kentlerin birçok sorunla karşı karşıya gelmesi ile sonuçlanmakta; kentleri, sorunlar yumağı haline getirmekte; kentler, başta çevresel sorunlar olmak üzere, çok sayıda sorunla başa çıkmak için politikalar üretmek zorunda kalan birimlere dönüşmektedir. Günümüz kentleri, konuttan ulaşıma, yoksulluktan kentsel suçlara, hava kirliliğinden estetik yoksunluğa, aidiyet bilinci kaybından farklı etnik grupların bir arada yaşamasına kadar, çok sayıda kentsel ve çevresel sorunla baş etme mecburiyetinde kalmaktadır” dedi.

Düzenlenecek Kongre’de, bu ve benzeri pek çok önemli meselenin tartışılacağına dikkat çeken Şahin, 2010 yılında başlattıkları ve her iki yılda bir yapma kararı aldıkları kongrenin dördüncüsünün gerçekleştirileceğini belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.