Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

51 Milyon TL’lik projelerin temeli atıldı

51 Milyon TL’lik projelerin temeli atıldı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2018 01:16

Bir dizi ziyaret ve temel atma töreni için Aksaray’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, önce esnafları ziyaret etti, ardından 51 milyon TL değerindeki 2 ayrı tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Bakan Eroğlu’nun katılımıyla, Aksaray İçme Suyu İkinci Kısım İsale Hattı projesinin temel atma töreni ile ağaçlandırma ve ormancılık faaliyetleri kapsamında Ağaçlandırma Tesisi, Toprak Muhafaza ve Erozyon Kontrolü Tesisi, Orman Gençleştirme, Orman Bakımı, Orman Yolları ve Orman Köylüsünün Desteklenmesi projelerinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Aksaray’ımız yağışlar açısından fakir bir il. Bu yüzden burada suları gerek içme, kullanma ve diğer su ihtiyaçlarını karşılamak için gayret ediyoruz. Aksaray’ın nüfusu artıyor. Bizim de mutlaka suyu getirmemiz gerekir. Aksaray’a mutlaka su getirmeliyiz. 1’inci kademede çok acil su ihtiyacını karşıladık. Akabinde 2’nci kademe 2035 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan projeyi hazırladık. Ama bu proje 2 kademeden oluşuyor. 51 kilometre dev bir isale hattı. Bunun 1’inci kademesini ihale ettik. Aksaray’ımızın içme suyu problemi kökünden çözülecek. Ayrıca Ecemiş kaynakları var. Bu kaynaklar memba suyu. Bu suyu getirmek çok zor. Bedeli 1 milyar TL ama Aksaray için değer. Dağları deliyoruz. 5 tünel var, 36 kilometrelik tünel toplamında. 264 kilometre mesafeden suyu getireceğiz. Sizlere ne yapılsa azdır” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.