Dolar 32,4232
Euro 34,7608
Altın 2.434,28
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 15°C

Türkiye’nin lojistik merkezi haline geleceğiz

Tarım ve hayvancılıkta ön planda olduğu kadar sanayisi de son derece hızlı ve gelişmiş olan Aksaray’da organize sanayi bölgesine 3’üncü etap çalışmaları tamamlandı.

Türkiye’nin lojistik merkezi haline geleceğiz
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2017 13:14

Tarım ve hayvancılıkta ön planda olduğu kadar sanayisi de son derece hızlı ve gelişmiş olan Aksaray’da organize sanayi bölgesine 3’üncü etap çalışmaları tamamlandı.

550 hektarlık yeni alana kavuşan OSB’ye kısa sürede yatırımcılar tarafından 850 hektarlık talep oluşurken, ek 350 hektarlık alanında çalışmaları başladı.

Coğrafi konumu ve Türkiye’nin önemli yol güzergahlarında bulunan Aksaray’ın Türkiye’nin lojistik merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirten AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, “OSB’miz Organize sanayimizin 2’inci etabı hızlı bir şekilde dolduktan sonra, OSB müdürlüğümüze yatırımcılar tarafından yapılan başvurular arttı. Bunun hemen ardından 3’üncü etap çalışmalarını başlattık. Yaklaşık 8-9 aydır da bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu süreçte en son olarak Tarım Bakanlığının da bölgenin mera arazisi olmadığına dair onayı verildi ve 3’üncü tevzi alanımızı almış bulunmaktayız. Yaklaşık 550 hektarlık bir alan. Böylece Türkiye’nin yüzölçümü olarak en büyük 10 organize sanayi bölgesinden bir tanesini Aksaray’ımıza kazandırmış olduk. Tabi 550 hektarlık alana karşılık 850 hektarlık bir talep var. Bu şunu gösteriyor ki 550 hektar hızlı bir şekilde dolacak ve hatta 300 hektarlık bir alan daha ihtiyacı olacak. Bunun da çalışmalarına başladık. Allah izin verirse organize sanayimizi daha da büyüteceği, Türkiye’nin en büyük organize sanayilerinden birisi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Allah izin verirse demiryolunun bağlanması ile birlikte de organize sanayi bölgemiz cazibe merkezi haline gelecek. Çevresindeki 5 büyük ilimiz başta olmak üzere tüm Türkiye’nin lojistik merkezi haline geleceğiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.