Dolar 41,9810
Euro 48,8118
Altın 5.506,25
BİST 10.551,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
21°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 21°C

Vali Aykut Pekmez uyardı!

Vali Aykut Pekmez uyardı!
29 Eylül 2018 00:35

Vali Pekmez, “Ders kitapları ücretsiz dağıtıldı. Kaynak kitap ve eğitim materyalleri alınmasına zorlayan veya ücret isteyenler adli, idari ve disiplin işlemi ile karşılaşacak” dedi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda ders kitaplarının öğrencilere ücretsiz olarak dağıtımlarının yapıldığını, bunun dışında öğrencilere yardımcı kaynak kitap ve diğer eğitim materyallerinin alınmasını istemenin veya alınmasına zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmasının adli, idari ve disiplin işlemi başlatılma nedeni olacağını bildirdi.

Öğrenci ve velilerine bu tür maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirten Vali Pekmez; önceki yıllarda da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli uyarıların yapıldığını ancak son günlerde artan şikâyetler değerlendirildiğinde söz konusu uygulamaların devam ettiği şeklinde bir kamuoyu algısı olduğu bu nedenle 7 ilçe kaymakamlığına, ilçe milli eğitim müdürlükleri ile merkez ve merkeze bağlı tüm okul ve kurumlara bu konu ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususları içeren uyarı yazısı gönderildiğini söyledi.

Öğrencilere eğitim ve öğretim dönemine ilişkin bütün ders kitaplarının ücretsiz olarak okul idareleri tarafından dağıtımlarının yapıldığını kaydeden Vali Pekmez, yine okullarda açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının da ücretsiz olarak sunulduğunu bu konuda da öğrenci velilerinden ve öğrencilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmediğini, edilemeyeceğini bildirdi.

Konu ile ilgili il genelindeki bütün eğitim kurumlarının okul aile birliği başkan ve üyelerine gerekli duyuruların yapıldığını vurgulayan Vali Pekmez yapılan açıklamalar doğrultusunda hareket edilmesi, etmeyenler hakkında adli, idari ve disiplin işlemlerinin başlatılacağını belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.